Stemnings- og meningsfyldt soundtrack til ny sort komedie

"Poul Krebs er manden bag originalt værk til ny Ulrich Thomsen film"

Fotograf: Brian Selander

Det er som skuespiller at danskerne primært kender 55-årige Ulrich Thomsen. Men nu er han gået om på den anden side af kameraet, og har instrueret en sort komedie ”Gutterbee”, der foregår i en lille flække i Guds eget land, USA. Filmen er aktuelt med i hovedkonkurrencen på den anerkendte Tallinn Black Nights Film Festival – men der er endnu ikke meldt noget ud om hvornår en dansk biograf premiere er programsat.

Til gengæld er soundtracket allerede udkommet digitalt – og det underbygger i den grad den stemning og den forventning, som filmens teaser skaber omkring filmen.    

Ulrich Thomsen ønsker med filmen at bearbejde hele den identitetskrise, som han mener verden lider under i dag, og idéen har været at se på aktuelle vestlige problemer, som nationalisme, frygt og adskillelse med den sorte satire som lup – og med handlingen lagt i den lille by ”Gutterbee”.

Filmen har en humoristisk indgangsvinkel. Kort fortalt handler det om en tysker, der åbner en pølserestaurant i en lille kirke, hvilket får lokalsamfundet til at gå ud af deres gode skind. For hvad skal noget så for fremmed gøre godt for denne by? Det går naturligvis galt.

Hvordan skabes det rette Soundtrack så til sådan en komedie – hvor der er en masse indhold imellem linjerne? Man stiller Poul Krebs en bunden opgave. Og med 11 stærke, dragende, nyskrevne sange – på små 46 minutter – er opgaven i den grad løst til noget der nærmer sig perfektion.

Albummet ”Music from & inspired by – Gutterbee” udkom digital den 19.11. – og det et imponerende hold kunstnere og sangskrivere, der medvirker – udover naturligvis Poul Krebs, Matt The Electrician (US), Nive Nielsen (GL), Kevin Welch (US), Sally Allen (US), Daniel Lemma (S), Sarah Blasko (AU), Howe Gelb (US), Jim White (US) og Mark Lanegan (US).

Styrken i de 11 sange er klart en stærk sammenhængskraft og stemningsfulde historiefortællinger, der er skabt med udgangspunkt i filmens tematik og univers. Poul Krebs synger selv et enkelt nummer, og har været på som sangskriver på fire af albummets numre. Alle numre skrevet sammen med nogle af hans gamle ”House of Songs” partnere – Troy Young Campbel (to numre), samt et enkelt sammen med Matthew Sever (Matt the Electrician) og et med Daniel Lemma.

Også danske Nikolaj Heyman har bidraget med et par numre, som han har skrevet sammen med henholdsvis Howe Gelb og Mark Lanegan. Det er nummeret ”Sweet life” med Mark Lanegan i front, der på mesterlig vis lukker og slukker for et album, der i sig selv er et enestående, betagende og billedskabende værk. Heyman har også sammen med Peter Dombernowsky og Poul Krebs fungeret som tovholdere og producere på projektet.

De 11 sange underbygger på hver deres særegne måde filmens oplæg – og tre af dem indgår også i den færdige film. Lad os håbe at sangene kan inspirere andre til yderligere debat og kunstneriske manifestationer, om det konstant stigende dilemma: Skal vi isolere os og ha nok i os selv? Eller må vi lære at indrette os efter hinanden og give plads til forskellighed og mangfoldighed i den globale verden anno 2019?

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.