Stemningsfuld ’værtshus ballade’ fra Soluna Samay

”Ny single viser at sangeren og sangskriveren er kommet videre”

Fotograf: PRESSEFOTO

Soluna Samay åbner døren for melankolien i det første af en række nye udspil, som viser en side af den mangefacetterede sanger og sangskriver, der indkapsler hendes kærlighed til alternativ pop og jazz i et stemningsfuldt, tålmodigt univers, hvis grobund er en stærk og modnet singer/songwriter.

’Viben’ er meget den samme som kunne høre på sidste års EP fra The Cache, der er et sideprojekt Soluna Samay har sammen med Spencer Gross og Lars Emil Riis. Spencer Gross er da også med omkring det aktuelle soloprojekt.

Singlen Melancholia udkom den 10. juni 2022 og har nu fået tilknyttet en stemningsfuld video, der er optaget i et take på Café Intime.  

Sangen er en simrende ballade, der er skrevet på den anden side af et svært brud, i udkanten af sorg og bitterhed, hvor vejen tilbage til en selv lyser op i takt med accept og overgivelse.

”Det har taget mig lang tid at blive venner med følelsen af at være fortabt. At acceptere og indse at min egen lykke kommer fra mig selv.

Hvis man tør blive venner med det, der er svært, er det så meget nemmere at komme videre og acceptere, at melankolien er med på rejsen. Som skyer, der passerer på en himmel, der altid er blå”

Soluna Samay

Det er efterhånden 10 år siden at Soluna Samay fik sit folkelige gennembrud, da hun blev indehaver af titlen, som vinder af Melodi Grand Prix 2012 med sangen Should’ve Known Better, skrevet af Remee, Isam B, Amir Sulaiman, og Chief 1. Inden da havde hun allerede været aktiv på musikscenen, og blandt andet udgivet et folk/roots orienteret album sammen med Gee Gee Kettel, hvor de fortolkede traditionals, Bob Dylan, Dolly Parton, Green Day m.v.

I 2012 kom så debutalbummet, og siden fulgte yderligere to soloalbum. Senest udkom EP’en ”Northern Wind” i 2019, og her var hun tilbage ved sit udgangspunkt, den mere ’folkede’ stil.  

Men i processen med de nye og aktuelle sange endte Soluna Samay med at finde plads til noget helt andet, som favner hendes mange inspirationer og forskellige retninger, og hendes globaliserede DNA, der ønsker at forene fortid, nutid og fremtid.

Soluna Samay er nemlig født i Guatemala, som datter af en schweizisk mor og en tysk far, men er vokset op på Bornholm, og er i dag dansk statsborger.

Musikalsk tager Soluna Samay dig nu som lytter med ind i et fængende og flydende grænseland, hvor man i horisonten bestemt fornemmer aftegningen af en artist, der virkelig er ved at finde sig selv og sit eget udtryk. Lur mig om hun ikke får sat flere spændende aftryk her i 2022.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.