Fredag den 9. september udkommer EP’en ”Nattog til Havana” med fem sange, der opsummerer nogle mildt sagt utraditionelle år for sangeren og sangskriveren Stig Skovlind.
Han er kendt for sin lyttelækre og rytmisk velfunderede pop, der ligger sig lunt i mellemrummet mellem Bo Kaspers Orkester og Paul Simon. De første par album var på engelsk, men de to seneste to og en EP har været på dansk, og det har i den grad klædt ham, ikke mindst fordi musikken stadig er fuld af udsyn og drømmebenzin.
Hans kunster-mantra er nu “Danske sange fra hele verden” – mao, afro-cubansk, og syd-afrikansk inspireret musik, tilsat lune pop-korn og eftertænksomme nærværende tekster. På hans nye EP fortsætter han på dansk, også selvom det hele omkredser en lang og omtumlet rejse til Cuba i kærlighedens navn.
Hans ture frem og tilbage til Cuba – midt i en Corona tid – blev ikke bare til fem nye sange, men også til en TV-udsendelse i serien ”Grænseløs kærlighed”, der aktuelt kan ses på Kanal 5.
”Det er faktisk lidt hårdt at se på nu. Det er mærkeligt at se sig selv stå dér … for et år siden. Jeg ville gerne have set gladere ud, sagt tingene på en anden måde. Men bordet fanger, og jeg har det fint med at være en del af den udsendelse – også selvom Leinis og jeg ikke er sammen længere,” beretter Stig Skovlind
Kærligheden holdt ikke, men det gør til gengæld de fem numre, der alle har fået et godt skud cubansk sanselighed tilsat i udtrykket, og generelt emmer af glød, glæde og ærlighed.
Fem sange om den kærlighed der brændte, og i den grad bragte ham ud af fatning og ikke mindst betød et farvel til vanetænkningen og tryghedsnarkomanien i hans liv.
Han følger EP’en op med koncerter og musiske foredrag om de lektier han har lært af mødet med Leinis, cubanske musikere og en helt anderledes rytmefyldt hverdag.
Foreløbig er der releasekoncert på fredag den 9. september med Stig Skovlind & Kaffeorkestret på Kulturværftet i hjembyen Helsingør, og den 6. oktober kan man høre hans foredrag ”Langt ude i Cuba” på Cafe Chaplin – også i Helsingør.
”Det er mit håb, at min musik og mine oplevelser vil flytte noget hos mennesker. At jeg vil kunne være med til at bringe lidt glæde ind – og en viden om, at man ikke behøver leve sit liv som alle de andre. Det giver nogle gange mening at sætte det hele på spil,” siger den 59-årige musiker og tilføjer, at Coronaens begrænsninger gav ham mulighed for at tage sit liv op til revision, dykke dybere ned i sig selv og finde ud af, at det hverken er alder, andre menneskers fordomme eller angsten for ikke at lykkes, der skal stoppe én.