Stig Skovlind byder op til dans på ny letantændelig single

”Endnu en velspillet cocktail af latinamerikanske rytmer og dansk lyrik”

Fotograf: Maria Fremming

Efter i mange år at have været lidt søgende i sit udtryk mellem soft-rock og folkpop – og efter både at have udgivet album på engelsk og på dansk har Stig Skovlind efterhånden fundet ind til det sted, hvor hans musikalske hjerte hører hjemme, og hvor han kan finde et tilstedeværende og engageret publikum, der ikke nødvendigvis måler en artists kvalitet efter antal radio afspilninger.  

Et publikum der for alvor blev vækket og bjergtaget, da han sidste år udsendte singlen ”Jeg skal hilse fra Havana” – med tilhørende video.

Stig Skovlind’s rejser til Cuba havde for alvor sat sig i sangskriveråren, og havde givet ham den endelige inspiration og beslutningsdygtighed til at kombinere ånden og lyden fra Cubansk musik med en nærværende dansk poesi.

”Jeg skal hilsen fra Havana” var simpelthen lyden af varme, nydelse og følelsen af fællesskab – og vel reelt kun hørt tilsvarende på disse breddegrader når Bo Kaspers Orkester har været lige i det musikalske hjørne.

Stig Skovlind tænker dog ikke som Bo Kaspers Orkester at gå efter et bredt og omskifteligt udtryk – men vil tværtimod fortsatte af samme sti som på “Jeg skal hilse fra Havana”– for der føler både han og hans publikum sig hjemme.

Det kunne man i den grad konstatere ved selvsyn – da Danmark sidst lukkede lidt op for live oplevelserne sidste efterår – og Stig Skovlind og hans store orkester i den grad blæste – et så fyldt som tilladt – Kulturværftet i Helsingør omkuld.

Side 33 var til stede – og omtale af koncerten kan findes her på siden. ”Ånden fra Havana svævede smukt over Helsingør, hvor alt bare spillede” lød overskriften om en koncert, hvor det var nærmest naturstridigt og umenneskeligt at publikum skulle blive siddende i de bløde stole. Men sådan var vilkårene nu engang.

På scenen var udover orkestret to professionelle dansere, der i den grad  gjorde det tydeligt at hvis man er vild med dans, så er det ikke på udvalgte fredage på TV-2, at man skal rette blikket for at finde det bedste af det bedste.

Den kvindelige danser Deili Rojas havde Stig Skovlind fået kontakt med via sociale medier i forbindelse med udgivelsen af ”Jeg skal hilse fra Havana” – og da han så nogle videoer med hende på YouTube, så var han klar over at han måtte skrive en sang til hende – også som en slags hyldest til det publikum, som han var bevidst om er vild med dans, med latinamerikansk musik, og salsa – the danish way.

Det er der nu blevet singlen ”Lille danserinde” ud af – naturligvis med Deili Rojas i en hovedrolle – og vi skal hilse fra her langt fra Havana og sige – den er ikke mindre svær at sidde stille til end den forrige single.

Så lad os sende varme tanker i retning af at vi forhåbentlig snart kan mødes igen til LIVE musik og danse tiden lidt væk til elegant, ærlig og eksotisk dansk pop fra Stig Skovlind.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.