Stig Skovlind’s nye single får smilet frem

”Men ’Jeg skal hilsen fra Havana’ er rent faktisk resultatet af tragikomisk uheld”

Fotograf: PRESSEFOTO

”Jeg skal hilse fra Havana” hedder den nye single fra Stig Skovlind, der efterhånden har specialiseret sig i ganske personlig og altid vellydende form for dansksproget world-pop – hvor lyden af Hollywood, Helsingør og Havana forenes og formes i en støbeske, der har Paul Simon indgraveret.  Det er velproduceret og velspillet musik fra hjertet og med noget på hjerte – og ofte med en god historie bag.

På den nye single er det den charmerende cubanske musikalitet og mentalitet, der er omdrejningspunktet for en tekst, der primært er en hyldest til et folk, der ikke lader sig slå ud af små ting. Et smilende folk, der fejer små problemer til side, tager sig en ekstra svingom og en slurk rom, og i øvrigt ikke er ret gode til at holde tidsplaner og aftaler.

Sangen har været længe undervejs – og blev egentlig skabt da Stig Skovlind sidste sommer plejede efterveerne af en knæoperation, der var en følge af et tragikomisk uheld på løbehjul i Hollywood, hvor synet af et egern var nok til at bringe den nybagte løbehjuler ud af kurs. Vil du have den fulde historie så tjek den via Stig Skovlind’s Facebook side.  

Det blev dog ikke egernet eller selve uheldet, der blev omdrejningspunktet for den sang, der kom frem da Stig Skovlind efterfølgende satte sig til klaveret i sommeren 2019. Her voksede i stedet et stykke musik frem, som mindede ham om det Cuba, som han senest havde besøgt i januar 2019. Så indtrykkene var stadig levende og følelserne ligeså – og han havde også for nylig haft besøg af hans mangeårige cubanske forbindelse Julio Cesar Jimenez.

Efteråret 2019 var grundversionen af ‘Jeg skal hilse fra Havana’ klar og Stig Skovlind besluttede at gå hele vejen – og ønskede derfor at filme en musikvideo til sangen i Cuba. Da han fik støttekroner fra DPA, Kodakultur og af en lokal virksomhed var drømmen pludselig klar til at blive gjort til virkelighed.

I januar i år rejste han så med sin gode ven Jørn Faurschou til Cuba, hvor de filmede musikvideoen ved hjælp af tre lokale fotografer. De hyrede et dansehold og fik adgang til nogle spændene lokationer. Vennen Julio Cesar Jimenez var der også, og var den lokale organisator og tolk. Men det var mest af alt kaos fra start til slut for tidspunkter og aftaler betyder åbenbart noget helt andet i Cuba end vi er vant til her. Det kaldes ’Cuban time’!  

Men det lykkedes at få materiale nok i kassen til at kunne tage hjem til Danmark og klippe videoen færdig. Men så indtog Corona ligesom dagsordenen, og alle planer blev sat i bero. Men NU skal den ud – og forhåbentligt bringe noget af den musikalske glæde og de smil frem, som musik kan afføde uanset om vi danser sammen eller hver for sig – og om vi er i Hollywood, Helsingør eller på Havana.

Som sædvanlig er det musikere fra luksusklassen, som omgiver Stig Skovlind – nemlig Claudia Campagnol (Backing vokal), Julio Cesar Jimenez (Piano), Niclas Campagnol (trommer), Nicolai Levring (Guitar), Rune Harder Olesen (Percussion), og Andreas Hatholt (Bas). Så vil du have vellyd på øregangen og høj risiko for smil på læben, så find singlen på en streaming tjeneste nær dig – den er der fra i dag – og nyd ellers videoen her :


Stig Skovlind og hans fabelagtige ”Kaffeorkestret” har fået aflyst de fleste af årets koncerter, men en bliver heldigvis afviklet – nemlig den 11. september på Kulturværftet i Helsingør. Der er i skrivende stund stadig ledige billetter.   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.