Støttesingle skabte fundamentet for Falch & Falch kirketour

”Singlen – et oplagt samleobjektet – er stadig til salg”

Fotograf: Presse/Mads Kornum

Sidste år udkom støttesinglen ”Den der elsker livet”. En sang, der er lavet til fordel for det sociale initiativ ”De vildeste fugle”, og en sang der er skrevet af Michael Falch – med Kim Larsen in memoriam.

Den blev til med Michael Falch selv, hans datter Mathilde Falch, og mange forskellige gode sangere og musikere – blandt andre Rasmus Walter, Dorthe Gerlach, Signe Svendsen, Johan Olsen, Henrik Strube, Alex Nyborg Madsen, Palle Hjort, Lars og Troels Skjærbæk, Esben Svane, og Jesper Elnegaard.

Singlen kan downloades via iTunes, Google Play og Amazon.co.uk – og så kan den sørme også stadig erhverves i single format. Den er kun trykt i 499 eksemplarer – nummereret og signeret af Michael Falch. Singlen koster kr. 499,- og kan købes via besked på facebooksiden DE VILDESTE FUGLE eller hos merchcity.com.

Ud over at støtte et godt formål skabte sangen også fundamentet for at Michael og Mathilde Falch for første gang – helt officielt – og med begge navne på plakaten – tager på tour sammen. Til efteråret drager de to nemlig på en tour rundt til danske kirker. Et populært valg – mange koncertsteder melder allerede udsolgt.  

Side 33 havde en god og åbenhjertig snak med Mathilde Falch, der blandt andet satte disse ord på spørgsmålet om hvorfor nu i forhold til at indlede et professionelt samarbejde med sin far?

”I forbindelse med indspilningen af ”Den der elsker livet” fik jeg bare en ekstra respekt for hvad det er min far kan med mennesker. Det kan være svært at bedømme og sætte ord på når man er så tæt i forvejen. Men i studiet blev det helt klart for mig hvor god han er til at få folk til at slappe af – til at turde være sig selv. Han er positiv og rar, og bygger folk op. Får egoer til at være en del af fællesskabet. Det var en anden type fest – uden alkohol. Meget livsbekræftende. Det handlede om glæden ved musikken, det blev en legeplads. Man behøver ikke altid være så cool!”  

”Jeg nød at mødes med de andre musikere – at mødes på tværs af genre – møde mange af dem man har set op til. Andre der lever og ånder for musik”.

– ”Jeg er blevet voksen – blevet bedre til at sige FUCK det – og bare tænke det kunne være sjovt. Jeg ved at jeg er mere end en datter af en kendt . Jeg har mit publikum – de ved hvem jeg er. Det føltes bare rigtigt nu, også nu hvor vi havde haft denne her fantastiske oplevelse sammen omkring denne single .”

– ”At det blev i kirker var nok mest for at vi ville begrænse os, og så at vi har en fælles historie til nogle kirker. Og så ville vi bare gøre det simpelt. Vi kan lide kulissen. Det skaber noget andet. Kirken er et sted vi er kommet,  og har været glade ved, og vrede på.”  

– ”Planen for koncerterne er ikke lagt, men tænker vi udvælger hinandens sange, og laver nok mest duetter. Jeg kender hvert et ord i alle mine fars sange.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.