Store oplevelser i vente på flere mindre festivaler

”Festival billetter er blevet tidens varme brød"

Fotograf: Søren Schnoor

Mens Copenhell, SmukFest og Roskilde Festival allerede har meldt udsolgt melder også mindre festivaler som Tønder Festival og Kun for forrykte festival også om stigning i salget af billetter i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Kombinationen af en klar musikalsk profil, høj kvalitet på alle parametre og masser af plads i fællesskabet har med garanti skabt medvind for disse festivaltyper, der dukker op i alverdens forskellige størrelse, og med hver deres unikke særpræg. Vi vender senere tilbage med flere gode eksempler.

Tønder Festival programmet ligner at blive det stærkeste i mange år med bl.a.  Buffy Sainte-Marie, John Prine, Keb Mo, Ryan Bingham, Kira Skov sings Billie Holliday og Cohen Hyldestkoncert på programmet.

Kun for forrykte festival følger op på sidste års premiere succes – med igen at levere en stribe spændende navne indenfor den psykedeliske rock og folk-musik.


Årets hovednavn er engelske The Zombies  – der efter mere end 50 års tro tjeneste er blevet indlemmet i Rock”n Roll Hall of Fame i USA. De var også inviteret til at skulle optræde på Woodstock 50, men den blev som bekendt aflyst. Det skulle der ikke være risiko for at Kun for forrykte festival gør. Billetsalget af de blot 1200 partout billetter til det smukke grønne festival område i Stubbekøbing går som varmt brød – og det er der måske ikke så meget at sige til når prisen for billet til begge dage blot er 676 kr inkl. gebyr. Der sælges desuden 300 enkeltdags billetter både fredag og lørdag og her er prisen kr. 390,00.

For de penge får du ikke bare The Zombies – stadig med de karismatiske Colin Blunstone og Rod Argent samt det danske islæt og nyeste medlem af bandet – Søren Koch (Beatophonics m.fl) . Du får også deres verdenshits som “Time Of The Season”, “She’s Not There” og deres mesterværk af et album “Odessey and Oracle” i rygsækken, og så får du en masse dansk musik historik. Og det er endda med historier, der ikke har nået deres sidste kapitel.

Det legendariske danske progressive rock-band ACHE genopstår således i nye klæder. De samledes i anledning af hyldestkoncerten til Gert Smedegaard sidste år. Gert Smedegaard var i mange år manden bag trommerne hos ACHE, der reelt havde været lagt på hylden siden 1980. Men til hyldestkoncerten var de samlet igen og hans plads var overtaget af hans søn Jacob Smedegaard. Og det gav så meget mening – og det viste at ACHE stadig havde noget at byde på i nutidens musikalske landskab. Den gamle garde var de to stiftere Torsten Olafsson (bas og vokal) og Finn Olafsson (guitar og vokal), samt det mangeårige medlem Per Wium (keys og vokal).

Der manglede dog en lead-vokalist, idet Johnnie Gellett, som var ACHE’s sanger fra midt 70’erne og frem til opløsningen havde meldt afbud på grund af sygdom. Nu er det så meddelt, at han helt har valgt at trække sig som sanger.   

I stedet har de hentet yderligere ungt blod ind i bandet i form af 35-årige August Ussing – der efter sigende skulle være en ganske fremragende sanger, hvis toneleje ligger tæt på Gelletts.

Så der er i den grad noget at se frem til når de fredag den 05.06 træder ind på scenen. Kan man ikke vente så længe så har de en regulær debutkoncert den 01.05 i Huset i Hasserisgade i Ålborg.

Pressefoto

Foruden The Zombies og ACHE er der også blevet plads til et ligeledes nydannet Young Flowers – Danmarks svar på Cream anført af original medlemmerne Peter Ingemann og Peer Frost, som har inviteret Klaus Menzer med på trommer, de svenske Electric Boys (med snart albumaktuelle Conny Bloom i front), som er garanter for en vild fest med deres psykedeliske funk hard-rock , Uffe Lorenzen – manden bag nybølgen af dansk syrerock (Spids Nøgenhat og Baby Woodrose), og De Underjordiske som yngre repræsentanter for netop denne form for psychrock.

Og i den mere sangskriver/folk-rock orienterede er der også masser i vente fra canadiske Wendy McNeill, Mathilde Falch & Signe Svendsen, Sorte Fugle og Jakobsen & Friværdien.

Og så er der sandelig også en verdenspremiere på et nyt dansk hammond orgel band med et navn der nok skal tænde et nysgerrigt sind eller to – Hammond Orgasm , som er anført af Jay Boe ( Glenn Hughes) og Anders Haahr ( Freddy And The Phantoms).

Tjek selv resten på plakaten – der mere eller mindre vel bare er det man bedst kan beskrive som en pakke guldkorn.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.