Storslået og gennemført debutsingle fra The Vertigoes

”En sang selv James Bond næppe kunne sidde overhørig eller stille til”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den 29. oktober udkom singlen ”Dance Them Down” fra bandet The Vertigoes sådan lidt ud af det blå.

Og hvem er det så lige The Vertigoes er? – tænker du sikkert ligesom jeg gjorde, da jeg ret tilfældigt faldt over nummeret på min ugentlige nyhedsjagt på Spotify.

Det viser sig at der bag navnet The Vertigoes gemmer sig en helt ny duo – et par såkaldte musikalske ‘late-bloomere’, der i ly af lockdown fandt hinanden digitalt uden reelt at have mødtes. Men fildelingerne gav resultater, og de to fandt ind til nye eller ikke hidtil opdagede kreative sider af dem selv.

Duoen består af mulitiinstrumentalisten Morten Krastrup og Mette Glyholt – begge fra Nykøbing F. Morten Krastrup har mest gjort det i diverse coverband konstellationer, mens Mette Gryholt til daglig er anerkendt som en dygtig grafiker og billed- og plakatkunstner, men nu leverer hun altså også et stærkt bevist bevis på at hun er en ganske karakterfuld sanger, og en glimrende komponist/sangskriver.

Der er noget filmisk og storslået over ”Dance them Down”. Man fristes til at skrive, at det er et af den slags numre, det rent faktisk kunne lyde, som et godt bud på en titelmelodi til den næste James Bond. Ikke mindst hvis den nye udgave af Mr. Bond lader danseskoene tale mere end hans klassiske Walther pistol.

Pressefoto

Måske Glyholt og Krastrup i virkeligheden bare har tænkt ligesom en anden sydsjællandsk baseret musiker Søren Vestergaard (Hush, Pernille Rosendahl, Select Captain), der i starten af året udgav det flotte og stemningsfulde album ”The Original Soundtrack For A Movie Yet To Be Made”. For “Dance Them Down” kunne bestemt lyde som starten til et album med noget nær samme titel. Det har et melodisk og sanseligt film-noir udtryk, og det har internationalt tilsnit med en besnærende nordisk melankoli over sig.  

Mette Glyholt har selv filmet og klippet den flotte video i samarbejde med Carsten Krogstrup .

Duosamarbejdet i The Vertigoes skulle heldigvis efter sigende have meget mere at byde på i den kommende tid. Det ser vi her på SIDE 33 frem til at følge, for “Dance Them Down” er da et fortræffeligt startskud af den slags, som selv Agent OO7 himself næppe kunne have placeret mere stilsikkert.

 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.