Stort og flot bokssæt på vej med Allman Brothers Band

”Imens spiller musikken videre – måske for sidste gang!”

Fotograf: PRESSEFOTO

Allman Brothers Band blev dannet og grundlagt i 1969 af  brødrene Gregg og Duane Allman, Dickey Betts , Jaimoe, Berry Oakley, Butch Trucks i the deep south af Texas. Siden optrådte de i 13 forskellige udgaver – indtil bandet i 2014 besluttede at trække sig tilbage. Af originalmedlemmer er det kun Dickey Betts og Jaimoe aka Jai Johanny Johanson, der er i live i dag. Det første nummer de spillede offentligt sammen var Muddy Waters ”Trouble No More” – og deraf titlen på dette voluminøse bokssæt med hele 61 numre, hvoraf syv ikke tidligere er udgivet.    

Boksættet er produceret af Allman Brothers historikerne og aficionadoerne Bill Levenson, John Lynskey og Kirk West og udkommer enten som en boks med 10 LP’er eller 5 CD’ere.

Begge udgaver i en lækker og gennemført emballage og med henholdsvis en 56-siders bog eller i 88-siders pjece, som indeholder et langt essays om bandets historie, overblik over alle 13 udgaver af bandet, og en masse ikke-udgivne bandfotos.   

Den udvalgte musik på de enkelte album er tematisk bygget op – således at f.eks. LP1-LP4 omhandler ”The Capricorn years 1969-1979”, og LP7 og LP8 omhandler ”The Epic Years 1990-2000”.

Ingen tvivl om at det et bokssæt for fans og samlere – men prisen er også derefter. 449£ eller 499 Euro er det pt. set til i pre-sale. Det udkommer den 28.02.20.   

Som sagt stoppede den sidste udgave af bandet som aktive i 2014, men de overlevende medlemmer af gruppens endelige lineup – dog EKSKLUSIV Dickey Betts – har for nyligt annoncerede en engangsforestilling under navnet The Brothers den 10.03.20 på New Yorks Madison Square Garden for at markere 50-års jubilæet. Dickey Betts var blevet spurgt men takkede nej, med det svar at han allerede havde forudgående forpligtigelser. Bandet vil her bestå af Jaimoe, Warren Haynes, Derek Trucks, Oteil Burbridge og Marc Quinones og de vil sammen med Reese Wynans og Duane Trucks – og Chuck Leavell som special gæst levere en once-of-a-lifetime oplevelse i brødrenes ånd.

Og at ånden lever videre var sidste års fremragende debutalbum The Allman Betts Band ”Down to the river” også en smukt og mærkbart eksempel på. Bandet rummer hele tre sønner af originalmedlemmer fra Allman Brothers BandDevon Allman, Duane Betts og Berry Oakley Jr.

De blæser på smukkeste vis nye vinde og solstråler til the legacy of Allman Brothers Band – og giver eget twist ved også at sende musikalske hilsner til gode folk som Bob Seger og Stevie Ray Vaughan. Sidstnævntes nevø (dvs. Jimmie Vaughan’s søn) Tyrone Vaughan er i øvrigt medkomponist på 5 af de 9 numre på albummet, der også rummer en fremragende fortolkning af Tom Petty nummeret ”Southern accents”.    

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.