Ta’ mig på ordet – kunsten er at lytte

"Sammen er vi gode - også når vi er hver for sig"

Fotograf: Maria Fremming

Mens vi i den kommende tid alle står sammen ved at holde afstand – tage hensyn – være opmærksomme på hinanden – og hylde hverdagens helte, der trods alt – holder den aktuelle virkelighed i gang, så vil jeg personligt bruge tiden til at tænke ekstra over vanernes magt – livets agt – og på at lytte.

Lytte til en verden, der har åndenød.

Åndenød over at være sagesløs genstand for konstant stigende overforbrug, misbrug, egoisme, grådighed – hvor økonomiske mekanismer som udgangspunkt måles vigtigere end menneskelige værdier.

Lytte til sange fra mange af de musikere, der i årtier har prøvet at sætte ord på de forskellige følelser, der er i spil, når den iscenesatte optur for os alle – inderst inde for mange føles som en nedtur i et opskruet tempo, hvor ære, værdighed og den sunde fornuft ofte tabes på vejen.   

Hellige krige har der været nok af. Der er ingen grund til at overføre dem til de sociale medier. Lad os bruge energien til at vise interesse for nogen eller noget, til oplysning og til information – og til at dele begejstring for de store oplevelser, som også de små ting i tilværelsen kan udløse.   

Jeg vil selv prøve at parkere bekymrings automatismerne – og holde fokus i troen på at vi sammen kan gøre en forskel – og finde ind til en grundglæde over at vi alle kun har livet til låns – på en jord, der ikke længere er nogen selvfølge. Hvis moder jord havde udlejet til os alle via AirBnB, så ville der godt nok være lidt af et erstatningskrav på vej. Og det er der måske også (står der mellem linjerne!).

For SÅ meget af det gode er blevet en selvfølgelighed – og mere vil have mere. Måske tiden er kommet til at stoppe op – spørge sig selv hvorfor mere? Lave et vaneeftersyn – og se om ikke der kunne sættes andre mål på livsværdilisten end mere i løn, en ekstra flyferie, en dyrere vin, flere mærkevarer, blødere toiletpapir etc.

Personligt tog jeg dette vaneeftersyn for snart 2 år siden. Skiftede et godt og velbetalt job ud med først ingenting – og så Side 33. Pudsig nok har det betydet en lønnedgang på 33.000 om måneden. Er det let? Nej. Men det går. Har det gjort mig lykkeligere – mere livsduelig? Ja. Hvorfor? Fordi missionen om ”en musikalsk bredside til os alle” er vigtigere end en ny bil og et nyt TV etc. Fordi musik kan sprede glæde, dele og hele sorg, knytte bånd, give håb. Forbi musik – rent faktisk er lyden af mennesker, der deler ud.  

Derfor gør jeg mig umage hver dag – med livet, med Side 33 – med at formidle den musik, der betyder mere end vi måske går og tror.  Derfor har jeg skabt “Fællesskabet Side 33”, hvor man som medlem for 33 kr om måneden forhåbentligt kan mærke, at vi sammen har noget på spil – noget der binder os sammen – kampen for mere musikformidling i det offentlige rum – kampen for at holde nysgerrigheden på musikken, og på livet i live.

Ja, tankerne er mange i denne tid. Del dem med dine nære og kære – og skru op for musikken. Den kan man altid samles om – selv når man er adskilt. Musik er beviseligt balsam for sind og sjæl – også når vi alle har en virus-blues!


Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.