Tæt på i ny dokumentar om Neil Young & Crazy Horse

”Daryl Hannah har instrueret 'A Band A Brotherhood A Barn’ om tilblivelsen af seneste album”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den 20. januar udkom via YouTube en ganske anbefalelsesværdig dokumentarfilm, der er instrueret af Neil Youngs partner Daryl Hannah.” A Band A Brotherhood A Barn’ er en film, der giver et sjældent og særligt indblik bag kulisserne hos Neil Young & Crazy Horse.

Filmens omdrejningspunkt er tilblivelsen af albummet ”Barn”, der udkom den 10. december sidste år. Et album, der blev til i idylliske og naturskønne omgivelser i The Rocky Mountain, hvor indspilninger foregik i en restaureret bjælkelade fra 1800-tallet. En lade der selvfølgelig bærer navnet BARN.

De ER blevet nogle ældre herrer Neil Young, Billy Talbot, Ralph Molina og Nils Lofgren, men derfor kan det stadig gnistre når de sætter strøm til – nyd f.eks. ”Human Race” – og få svaret på hvorfor at musik ikke har nogen udløbsalder, og kan fungerer til evig tid som en hjertestarter.   

Filmen indrammer i den grad den gode stemning omkring indspilningen, og viser billedet af et stærkt venskab, ja, vel nærmest et broderskab, hvor der er plads til respektløs humor og til at lege og lytte sig frem til et musikalsk resultat. Her er er ingen tricks eller tomme ord i den rå, rummelige, organiske og spontane proces, hvor musikken for alvor bringes til live i samhørighed og respekt.  

Små hyggelige indslag som f.eks. fødselsdagssang for Ralph Molina og en spontan skabt ”No fucking cold beer” sang er med til at give en indblik i hvilket ånd- og sindelag at ”Barn” er skabt i.

Et flot og intimt portræt af en stilskabende og stadig meget aktiv aktør på den musikscene, han i godt 55 år har været en væsentlig del af. I mange af årene har hans tætteste samarbejdspartner iøvrigt været Niko Bolas. Sammen udgør de producerduoen The Volume Dealers. Han er naturligvis også med her, hvor han dog afslører, at selv efter de mange års samarbejde har han endnu ikke helt lært at regne den gode Mr. Young helt ud, og at han derfor stadig lærer hver eneste gang de samarbejder, og ikke kan køre ret meget på rutinen.

En særdeles hyggelig og livsbekræftende film for fan i alle aldre, og en film der viser at Young også i hans nuværende alder er langt mere udvikling end afvikling. Det kalder på respekt.

Filmen er udkommet på Blu-Ray og kan købes via Neil Youngs webshop, og ellers kan du få den med, hvis du får fat i bokssæt udgaven af “Barn”, der indeholder både LP/CD/Blu-ray. Den udgave er til salg via danske forhandlere, men er i begrænset oplag. Foreløbig kan du se filmen lige her.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.