Tag os endelig på ordet

”En karakter må aldrig stå alene”

Fotograf: Madeleine Glindorf

Her på Side 33 giver vi karakterer fra 1 til 6 i forbindelse med anmeldelser af album og EP’er.  Ellers uddeler vi ikke karakterer. Vi mener nemlig grundlæggende at en anmeldelse eller en koncertomtale skal kunne bære sig selv, alene ud fra det skrevne ord.

Markedsføringsmæssigt er det dog – for den enkelte artist – belejligt med en karakter at kunne henvise til, og derfor har vi valgt at bruge en karakterskala, der giver et konkret fingerpeg om vi skønner et album er skidt, middel, godt eller mesterligt.

Vi er ikke smagsdommere – vi er musikformidlere, der gør os umage med at sætte ord på vores egen begejstring eller mangel på samme, og på vores personlige bedømmelse af det produkt – og den samlede oplevelse – vi er blevet præsenteret for.

Den samlede oplevelse betyder meget – og derfor prioriterer vi også – så vidt det er muligt – at anmelde album/EP’er på baggrund af fysiske formater.

Karaktererne må aldrig læses alene. Indenfor den sidste uge har vi bedømt fire album indenfor blues genren med fire forskellige karakterer til følge.

Jimmy Burns (5), Jake Green Band (4), Reddie & Abel (3½) og Thorbjørn Risager (4½).

Betyder det så at Reddie & Abel er et dårligt album eller et vi ikke vil anbefale at man køber det. Svaret er et rungende NEJ! Tror du det, så har du IKKE læst vores anmeldelse. Der er masser af positive ting at sige om det album – og 3½ er i øvrigt det man kalder en MIDDELGOD karakter.

Vi var ikke så glade endda for den sparsomme produktion, og den meget rå live lyd, og vi ser for os at de kunne have løftet flere sange op på et endnu højere niveau. Men det kan jo rent faktisk være, at det er et helt bevidst valg fra bandet – at det skal være et visitkort – der måske også har været efterspurgt  af deres publikum – og altså skal vise et skarpt spejlbillede af det de kan begejstre med i en live situation. Så har de jo ligesom ramt Spot On – og vi har omvendt haft nogle forventninger, som ikke havde hold i selve produktets formål.

Vi baserer vores anmeldelser på seriøs, aktiv og nysgerrig lytning – og ofte tilsendt pressemateriale – men det kan aldrig blive andet end subjektive bedømmelser vi leverer. Sådan er det. Derfor – læs aldrig kun anmeldelsen – læs ordene bag – skab dine egne forventninger – og lyt så selv fordomsfrit fra et forhåbentligt nysgerrigt musikhjerte.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.