Tag valget – se videopremiere på ’SOSU pige’

”OS TO hylder ’de varme hænder’ på aktuel ny popsingle”

Fotograf: PRESSEFOTO

Bag navnet OS TO gemmer sig musikerparret Johan Ask Pape og Camilla Pape, der udsender debutalbummet ”Lys på vej” den 25. november 2022.

Flere singleforløbere har allerede overbevist om at deres alternativt poppede sange i den grad kan og vil noget.

Det gælder også på singlen SOSU pige, der er den sidste single inden albumudgivelsen.  

En single med et temmelig valgkampsaktuelt emne, skabt over en melodi, som de har fået lov at låne af selveste The Highwaymen!

SOSU Pige er en sang, som hylder de varme hænder i Danmark. “Vi lever i en superkold tid, hvor sosupiger og sygeplejersker presses på løn, tid, søvn og krop”, siger duoen.

Sangen hylder helt konkret en sosupige, som starter med at tage sig af ældre på et plejehjem, men ender med selv at gå ned og blive psykisk syg.

Teksten til sangen, som har flere år på bagen, men først nu fandt sit helt rigtige jeg, blev færdigskrevet under Corona-krisen, hvor plejepersonalet i særlig grad var under ekstraordinært hårdt pres. Det er de sådan set stadig de fleste steder. For der er simpelthen hen mangel på varme hænder, hvilket som bivirkning gør at mange dygtige, stabile og hårdtarbejdende medarbejdere selv går kolde.     

Finansministeriet beregner at der mangler 18.000 SOSU’er og pædagoger i 2030. Skal vi ikke gøre det attraktivt at passe på de mindste og ældste? spørger duoen. Herfra håber vi, at svaret er åbenlyst for de fleste, og ikke får lov at blæse i vinden.

Melodien til sangen er skrevet af Jimmy Webb til gruppen The Highwaymen – og hedder originalt The Highwayman. På den måde er SOSUPige en feministisk pendant til det amerikanske forlæg om mænd på bunden af det amerikanske samfund.

Bag produktionen står Brian Batz (Sleep Party People), som har taget nummeret ud af sin country-setting og ind i et energisk synth univers.

Samtidig med singlen, der udkommer digitalt i morgen den 14. oktober, udgiver OS TO også en LIVE-session med SOSU Pige, hvor en række musikere fra bl.a. Tårn, Guldimund og Vakt medvirker. Her er blandt andet tilføjet en lang farverig outro solo, hvor Asger Nordtorp åbner op for 80’er-referencerne i lange kalejdoskopiske synth-kaskader. Se det et godt valg! Så en særlig varm anbefaling herfra – ret din opmærksomhed på SOSU pigen – som minimum i 5 minutter og 38 sekunder.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.