Ten Years After melder fra til festival

”Rejserestriktioner tvinger britisk hovednavn til afbud”

Fotograf: Søren Schnoor

’Det er ikke let at være nogen’ konstaterede Dan Turell varmt og kontant allerede tilbage i 1978 , da han sammen med Sølvstjernerne indspillede den stadig eviggrønne beat klassiker  – ”For meget, mand”.

Beat folket, det der ligner, efterkommere og andet godtfolk har her i 2021 indløst billet til Kun For Forrykte festival, der afholdes i Stubbekøbing på Falster under det gode gamle hippie motto – “Musik, fred og kærlighed”.

Festivalen blev med stor succes afholdt første gang i 2019 – men måtte ligesom alle andre aflyse i 2020. Det lykkedes for festivalen at rykke stort set alle artister på programmet – bortset fra at det britiske hovednavn The Zombies blev afløst af landsmændene fra Ten Years After. I første omgang skulle festivalen være afholdt i den første weekend af juni – men det satte COVID-19 restriktioner igen en stopper for. Det lykkedes så – med næsten samme program igen – at rykke festivalen til den 27. og 28. august – og mere end 2200 publikummer har allerede indløst billet, hvilket er tæt på udsolgt.

Desværre sker der så igen noget – her så tæt på at forventningens glæde skal afløses af ægte festival stemning. Hovednavnet Ten Years After har netop meddelt at de må aflyse deres besøg pga de aktuelle rejserestriktioner og isolationsregler!   

Til gengæld har festivalen reageret hurtigt og skaffet erstatning og opgradering fra øverste hjemlige hylde. Niels Skousen med Band træder til som erstatning for Ten Years After – og samtidig opgraderer festivalen Uffe Lorenzens koncert til et fuld-band setup med hans nye band LydSyn. Sammen vil de give plads til både solo materiale og til Spids Nøgenhat klassikere.

Festivalleder Frederik Schnoor udtaler om situationen: 

“ Vi er meget ærgerlige over situationen, men beder om vores publikums forståelse. Vi lever stadig i en corona-tid, hvor man må søge det muliges kunst. Ingen kan gå ind og erstatte Ten Years After 1/1 i år, men vi har på den korte tidsfrist fundet et par gode løsninger, som jeg håber vores fantastiske publikum vil tage godt imod. Niels Skousen returnerer til festivalen med fuldt band efter en smuk koncert i 2019 – og det poetiske udtryk og hans udødelige sange står smukkere end nogensinde. Derudover har vi opgraderet Uffe Lorenzens koncert til fuldt band med hans nye trio LydSyn, som vil give os en tiltrængt dosis psykedelisk guitar -rock med plads til klassikere fra Spids Nøgenhats sangskat og hans eget solomateriale. Jeg vil appellere til, at publikum husker at gennemførelsen af årets festival her i år også handler om hele fødekæden, så musikere, leverandører, lydfolk og arrangører i sidste ende kan overleve, mens publikum stadig får en fantastisk, forrykt god oplevelse! Vi håber på jeres forståelse.”

Foto: Mads Kornum

Ja, det er og forbliver forrykte tider, og derfor er det da så velkomment at festivalen holder ved, og gennemfører – alt til trods. Hvis ikke de skulle kunne – hvem skulle så?

Ten Years After beklager situationen i en åben og ærlig officiel meddelelse, og lover at komme tilbage så snart det er muligt.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.