TERESE smider ny appelsin i turbanen

”Singlen ’Før du fader’ har fået sig en flot animationsvideo"

Fotograf: PRESSEFOTO

TERESE debuterede i 2019 med EP’en ”Fantasy” (udgivet på vinyl), der indeholdt den slags popnumre, der på smukkeste vis bandt sløjfe mellem 80’eren og nutiden. I vores anmeldelse brugte vi overskriften ”Lyden af 80’erne er blevet voksen via ungt blod”, og fremhævede især numre som ”De lyser blå” og titelnummeret – der hver især havde i deres lyd sendte kærlige hilsner til f.eks. Ray-Dee-Ohh og Anne Linnet.

Tre år skulle der gå før opfølgeren kom. Det i form af den digitale EP ”Sjælens lommer” med seks ambitiøse og varierede popnumre, der til fulde beviste at vi har gøre med en artist med vokseværk. ”De lyser blå” fik nok en velfortjent omgang i manegen i en ny skarp version, men ellers var det især de mere alternative og stemningsfulde popnumre som ”Tidevand” og ”Bygge en båd”, der denne gang virkelig gjorde indtryk.

Siden er der udsendt yderligere tre lovende singler – blandt andet “Du Sommer” – der i den grad sparkede døren ind til DR, og i skrivende stund er blevet afspillet hele 1067 gange på kanalen.

Senest er så udsendt singlen “Før du fader”, og den har nu fået en billedside i form at en ægte improviseret hjemmelavet video i professionelt format.  Videoen er således en animation, som Terese Skovhus selv har lavet og skabt under sin barsel.

”Hver gang min baby sov, tegnede og animerede jeg lidt. Det blev en fragmenteret proces, men til sidst blev jeg så besat af at færdiggøre videoen, at jeg næsten ikke kunne stoppe.

Sangen handler om dage, der gentager sig, hvor man gør det samme igen og igen. Det blev en fin parallel til barselslivet, og også til de små loops, som filmen består af, der gentager sig.

Videoen tog form, mens jeg arbejdede på den, ligesom tiden bare gik. Jeg synes, den er endt meget godt – hvis jeg selv skal sige det!

Måske kan du genkende følelsen, selvom du ikke er i en barsels-situation. Dagene kan føles som om, de flyder sammen, og man ikke rigtig får udrettet noget.
Nå, men her er den! Nu vil jeg gå ud og købe mig en appelsin – jeg har fortjent en belønning efter alt det hårde arbejde!”

– TERESE

Synkront med, at dagene nu næsten ikke kan blive kortere, føjer sangen et lidt mere melankolsk element til TERESEs ellers overvejende positive univers. Sangen fortæller om, hvordan livet og kærligheden falmer, som afslutningen på et stykke musik vi glemte at lytte til. Eller sagt med andre ord – en single om livet, der forsvinder foran øjnene på én.

– Jeg kan nogle gange godt blive grebet af melankoli over livet, der forsvinder, mens man kigger væk.

Pludselig er der gået endnu en dag, endnu et år, mens man bare driver afsted i den endeløse strøm af hverdagsgøremål og semi-underholdende SoMe-videoer.

For mig kan sangen både være en reminder til mig selv om at stoppe op og tænke lidt over meningen med det hele, eller det kan være en opfordring til en anden, der er lidt for hurtigt videre.

– TERESE

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.