´The Album Walk and Talk´ med Signe Svendsen

”En ildsjæl, der slår gnister - i alle formater”

Fotograf: Maria Fremming

Vores lille nystartede ”the album – walk and talk” projekt, som startede forrige uge med canadiske Stephen Fearing skulle videreføres fredag aften i Køge, hvor Signe Svendsen med sit band skulle spille deres næstsidste job på en på alle måder succesfuld tur, der på smukkeste vis har præsenteret hendes nye stærke album ”Det forlyder” – sammen med en del af det bedste fra bagkataloget.  

Så alt imens en stor del af nationen sad med fingrene i fredagsslikskålen foran tv’et og holdt godt øje med om der mon i år kunne være spændende nye artister med helt rigtig X Faktor, så var jeg taget til Theilgården i den Hvide by, der ligger i udkanten af Køge, for i virkelighedens verden at se et meget tydeligt bud på hvad ægte X Faktor egentlig er.

To fantastiske kvinder Signe Svenden og Ginne Marker var på plakaten. Begge med så meget girl power og forfriskende originalitet, at de som det mest naturlige forførte publikum uden nåde, på en ganske nærværende og engageret facon.


Først på scenen og helt alene var Ginne Marker, der har en stemme, som selv den bedste sangfugl ville lytte til. Hun sang både på engelsk og fransk. Det franske sprog klinger godt og sensuelt og for dem der ikke fatter et ord fransk, er det bare at drømme sig hen til præcis den tekst man ønsker.


Inden Signe Svendsen går på scenen, står hun et øjeblik helt bagest i salen og spændt skuer rundt. Selvom der er meget mørkt, er der noget ved hende der lyser op. Som en flamme i mørket står hun der omringet af resten af bandet, og forventningens glæde lyser ud af dem alle. Bandet består af Troels Skjærbæk på bas, Lars Skjærbæk på guitar og Mads Andersen på trommer. 


Skarpe og sanselige Signe Svenden leverede smuk og elegant musik poesi, fra start til slut. Man æder simpelthen hver sang råt. Det er umuligt ikke at blive betaget af sprogets skønhed både i sangene og fortællingerne imellem sangene.

Signe Svendsen bærer bare en evige ild inde i sig. Hun er der på scenen, hvor hun helst vil være og omgivet at tre trofaste musikere – Der alle, hvis de var en bil, var de en af de tunge dyre Mercedes modeller der ligger godt på vejene,Jeg vil ikke bytte dem ud for nogen – fortæller Signe Svendsen fra scenen med et stolt smil på læben.


Bandet var da også exceptionelle gode sammen og det emmede af spillelyst, overalt og hele tiden på scenen. Og Lars Skjærbæk! Hvor kommer han mon egentlig fra? Han spiller jo på sin guitar, som kun en nordisk gud kan – og leverede en guitarsolo, som jeg vel aldrig har hørt mage til!


Den meget smukke duet sang ”Langsom Musik” fra ”Det forlyder” savnede sin modpart – og nok også fordi Signe Svendsen lagde godt med brænde på bålet i forhold til hvem der burde stå der og synge med. Men altså Bradley Cooper eller Michael Falch var ikke ledige denne aften, så den måtte Signe Svendsen klare selv.

Selve nummeret ”Det Forlyder”, er en utrolig medrivende og sørgelig fortælling, som Signe Svendsen leverer med så meget kærlig omhu, at man skal huske sig selv på at medbringe en form for lommetørklæde næste gang, for der bliver helt sikkert en næste gang. Denne musikalske ildsjæl af en kvinde kan man slet ikke få nok af. Hun er kommet for at blive og det er en voksende publikum heldigvis også.  


Efter koncerten flokkes publikum rundt om den lille “Pop-Up Shop”, hvor både Signe Svendsen og Ginne Marker stod klar til en snak eller en signeret CD/LP. 

Side 33 fik også lige en kort snak med Signe Svendsen, inden hun skulle hurtigt videre til sidste stop på turen. Hun har været nærmest helt høj over forløbet af denne vinter-tour, og den modtagelse hun, bandet og hendes nye album har fået. Men lige så meget hun elsker at spille med band – lige så meget betyder det også for hende, at hun kan vise, at både hun og hendes sange kan stå alene – og præsenteres i andre klæder.


Så flere solokoncerter skal der nok også komme i fremtiden – ligesom det nok kan gå hen og blive en lille tradition at hun i december tager en lille tur rundt med hendes gode veninde Mathilde Falch. Helt eksklusivt spiller de to så også sammen helt udenfor sæsonen – nemlig på årets ”Kun for forrykte festival” i starten af juni.  

Derudover kunne hun fortælle, at hun i september skal på tour i et lidt anderledes set-up – hvor hun tager rundt i en trioopsætning med blandt andet den allestedsværende og altid fantastiske Palle Hjorth på tangenter. Signe Svendsen glæder også til at skrive flere helt nye sange – måske nappe et par festivaljob hist og pist, og naturligvis til at tage på Tønder Festival – som hun nærmest betragter som en stor ekstra familie.

Vi sluttede af med at lade den gode musik vandre – så mens hun fik en eksemplar af ”The Unconquerable Past” fra Stephen Fearing fik vi overdraget et eksemplar af ”Det forlyder” – og derved kan vores ”album walk and talk” fortsætte mod det de næste mål.


Helt ligesom Signe Svendsen.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.