The Crazy World of Kurt Baagø – Part 2, del 2

"Så er der anbefalinger af et par varme album, bedste live-stream oplevelse, og en ret god filmstribe"

Fotograf: PRESSEFOTO

Her i anden del af ”The Crazy World of Kurt Baagø” – tager vi hul på de album, som i måneden der gik har begejstret de modne lytterlapper mest, samt i disse tider – de LIVE streams, og de musikalsk film eller serier, der har gjort størst indtryk.

Foto: Maria Fremming

Vi overlader herefter ordet til Kurt Baagø, der starter med at sætte lidt ord på det der i “The Crazy World of Kurt Baagø” er de to album, der har spillet sig ind i varmen til omtale i denne måned.

Junglelyd – “Junglelyd”

ALBUMCOVER – udkom 01.05.20 (LP/digtialt) (

Junglelyd er endnu et skud på en frodig stamme af afro/latin/world-bands fra Århus. Her er det med en bund af cumbia fra Columbia og tunge, fede groves, at vi tumler rundt i regnskoven. 

Junglelyds debutalbum udkom d. 1. maj, så vi kan måske forvente en re-release, når vi får Corona-fred. Dét re-releaseparty gider jeg godt… Og åbningsnummeret, “Coffee “på Junglelyds debut bør blive et hit.


Daimi – “Nu Med Hatten På Sned”

ALBUMCOVER – udkom 02.12.19 (CD/digitalt)

Jeg kan se, at det her dejlige Daimi-album faktisk udkom sidste år i december. Første gang, jeg hørte om “Nu Med Hatten På Sned” var i januar eller februar via et Facebook-opslag fra Daimis musikalske mastermind, sousaphon-spilleren m.m.m., Henrik Silver, som fik Daimi til at sende mig et CD-eksemplar, som jeg ikke har slidt op, men det er fordi min CD-spiller er gået i stykker, og jeg alligevel næsten kun bruger mobilen eller computeren til at lytte musik på. 

Så jeg har fornøjet mig en del gange med de 25 sange på den ny Daimi-CD. Hun synger forrygende, sangene er vildt sjove, det musikalske akkompagnement er tit   ovre  i det musikomikalske, så der er godt humør-garanti på “Nu Med Hatten på Sned” – “Det er sjovt at være til, man skulle aldrig være andet” som dejlige Daimi synger i afdelingsnummeret fordanskning af “On The Sonny Side Of The Street”.

Daimi var gæst i et streamingprogram for nylig, et talkshow, hvor meget går galt, billedet hopper og danser, og mere går helt galt, lyden overstyrer helt vildt, men med Daimis gode humør og tre vidunderlige havfruer (Lone Selmer, Sahra da Silva og Kirsten Louise Henningsen) ved hånden, går det aldrig værre end helt galt og er hylende musikalsk og morsomt. Se selv:

https://www.facebook.com/TaliPiontekEventKompagniet/videos/237063250883314

Og nu er vi så ovre i live-oplevelserne, hvor det meste foregår på streaming stadigvæk, og den bedste streaming-oplevelse, jeg har haft siden sidst, var da Nulle, Gustaf Ljunggren og Emil de Waal fra Termansens i Ribe. Det er bare SÅ sprængmusikalsk, SÅ nysgerrigt, SÅ ømt, SÅ, SÅ, SÅ, SÅ…..jeg elsker den trio:

https://www.youtube.com/watch?v=zwkO0jOgUik

Lad mig få med i farten, at jeg rent faktisk HAR været til en rigtig koncert, i musikeren Dalia Faitelsons kolonihave i udkantsRødovre for et par lørdage siden, hvor den herboende ghanesiske slagtøj-troldmand, Ayi Solomon og den fabelagtige guitarist, John Sund legede og improviserede en god times tid, mens det talrige publikum, vi måtte være 8, bare nød og nød!

Film har jeg ikke set så mange af her i foråret, ikke så mange musikfilm ihvertfald, men jeg får et nyhedsbrev fra de danske folkebibliotekers streamningtjeneste, Filmstriben hver fredag og for nylig var én af de ny film på Filmstriben, den britiske “Fisherman’s Friends”. Om en flok fiskere i det fjerneste, sydvestlige hjørne af England, der begynder med at mødes og synge sea-shanties og sømands-sange på den lokale pub og ender med at indspille et album, der når i Top 10 på den engelske hitliste.

Dén historie er så usandsynlig, at den kun kan være grebet lige ud af virkeligheden. Jeg har ikke researchet om, der skulle være pyntet på historien for at få den til at flugte med en indbygget kærlighedshistorie, hvor pladeselskabsmanden fra London lykkes med at score en lokal pige og springer ud som et nyt og bedre menneske. Hvis lige dét ikke skulle passe, eller noget andet er lyv og fantasi, så skidt, det er længe siden, jeg i den grad har grinet, grædt og glædet mig over sådan en ægte feelgood-komedie.

https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000005170/fisherman-s-friends

PS: Tjek Filmstriben ud, der er en del rigtig gode musikfilm at finde derinde. Og så er det endda gratis:

https://fjernleje.filmstriben.dk/search?text=term.genre=%22Musik%22

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.