The Damn Truth starter stor europatur på Karosserifabrikken

”NU SKER DET – crispy canadiske retro-rockere indtager Helsingør”

Fotograf: PRESSEFOTO

Endelig sker det, som mange fans over det meste af Europa har ventet på. Canadiske The Damn Truth tager nu på deres blot anden Europaturne, og den første med stop i Danmark.

Turneen blev aflyst i sidste øjeblik tilbage i december sidste år, men den 15. april sættes den så i gang, og endda her i Danmark hos Karosserifabrikken – rockens nye højborg i Helsingør.

Siden følger næsten 25 koncerter rundt om i Europa. Men det er nu ikke et band, der skal spille sig varme. I februar var de nemlig på en større UK-tour, som support til det engelske bluesrock band KING KING.

Hvad kan du forvente?

Forestil dig en god blanding af Janis Joplin, 4 Non Blondes, og Jefferson Airplane, så begynder du at nærme dig nogle af ingredienserne i The Damn Truth, der har karismatiske og kraftfulde Lee-La Baum (sang, guitar) i front, med godt selskab fra Tom Shemer (guitar), PY Letellier (bas) og Dave Traina (trommer).

Deres musik er en ’groovy kind of crispy-rock’ sprængfyldt med iørefaldende omkvæd og fyzzy retro guitarriffs som førsteprioritet. Det rykker kort sagt når det fremadstormende canadiske spiller op.

De udgav sidste år deres tredje album ”Now or nowhere”. Et album, der blandt andet er blevet produceret af selveste Bob Rock (Metallica, Aerosmith m.fl.), og et album, der beviser at de efterhånden er klar til at rykke videre til ’the next level’.

Måske denne Europaturne kan afgøre om de kan tage skridtet op til de helt store navne og de helt store scener, eller om de må forblive som en del af det store og spirende mellemlag.  

Dobbelt UP – Happy hours

Men bedøm nu selv, når de på fredag spiller på Karosserifabrikken. Et ret nystartet privatejet spillested, der i den grad fortjener noget støtte og kærlighed ovenpå en barsk opstart, der har været præget af at være sket i parløb med en uregerlig pandemi.

The Damn Thruth’s seneste single hedder pudsigt nok ”Only love” – og indeholder den ganske rammende linje:

”Only love can keep us going”

Så har du tid og mulighed, kærlighed til rockmusik og til rockhøjborg i det nordsjællandske, så er det med at komme afsted og støtte op. Ikke mindst fordi, at der rent faktisk er udsigt til en sand dobbelt up-happy hours. For et af den danske rockscenens aktuelt mest lovende navne – Superloader – er så sandelig på som supportnavn, og med garanti topklar til at antænde festen.

Så bliver det altså svært at rykke og rocke meget mere ved den Langfredag!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.