The Minds of 99 koncert aflyst af sikkerhedsmæssige årsager.

”Kraftig regn, torden og lyn satte brat stopper for velbesøgt Køge Fest Uge”

Fotograf: Fremzfoto Maria Fremming

Op imod 15.000 mennesker stod lørdag aften klar foran scenen på Køge Torv, da himlens sluser pludselig åbnede sig i en grad, der efterfølgende gjorde det livsfarligt at gennemføre en koncert med strømførende musik. Så koncerten blev af sikkerhedsmæssige årsager aflyst, og det ellers forventede højdepunkt på en uges byfest udeblev.

Skruede man tiden et par timer tilbage så alting anderledes ud. Her var næsten ligeså mange mennesker samlet – dog med en noget højere gennemsnitsalder. De stod tæt pakket og parate – og virkede alle til at nyde en skøn sensommeraftens milde vinde, mens de stod og ventede spændt på de gamle skæve toppede brosten. Man fornemmede en forventningsfuld stemning og en bevidsthed om at det der ventede var et af landets mest formstærke liveband – Gnags – og da de går på scenen – blev de modtaget med en jubel, som var en ægte Mr. Swing King værdig.

Det er over 50 år siden, at Gnags begyndte deres musikalske optræden, men hvem tæller år, når man har en forsanger, der er et fuldendt eksempel på at man kan hvad man vil, når man vil og så længe man vil. Peter A.G.  er en levende rytmeboks, der ikke på noget tidspunkt viser nogen tegn på at han efterhånden er tæt på en alder, hvor mange allerede har trukket pensionskortet. Hvordan han gør det, er der nok mange der gerne vil vide. På intet tidspunkt blev frontfiguren fanget forpustet i et ellers hæsblæsende show, hvor der også var plads til individuelle indslag fra flere af bandets dygtige musikere – ikke mindst Per Chr. Frost på guitar.

Men desværre er det jo ikke uden grund at vi danskere altid taler om vejret og denne aften i Køge  på sommerens sidste dag, skulle da heller ikke være en undtagelse. Ganske kort tid efter at Peter A.G. gav det obligatoriske brusebad i dansk vand, og hvor han legesygt kastede med sit vand på sig selv og på sit publikum, fik vejrguderne ironisk nok den kedelige ide, at det kunne de da gøre med overbevisende, så lige inden The Minds of 99 skulle på scenen, åbnede der sig et vildt og voldsomt regnskyl ledsaget af blæst, torden, lyn og sågar hagl. De toppede brosten på torvet blev på få minutter oversvømmet af regn og hagl, det var så massivt at vandet ikke kunne komme væk hurtigt nok , så publikum måtte til stor skuffelse forlade området og de ankelhøje vandmasser. Nogle græd – og andre blev vrede – men de mange frivillige fik sammen med politiet hurtigt styr på det hele ret hurtigt.

En meget trist afslutning på en ellers god fest uge med et program der var ganske alsidigt og med mange forskellige typer artister og musik genrer –  lige fra f.eks. den helt unge og talentfulde sangskriver Kasper Vestergaard lørdag eftermiddag og til fredagens fest med Birthe Kjær, der ganske overraskende samlede en masse unge mennesker foran scenen (se foto).   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.