This Notes For You – vol. 1

“Morgan Wade – lyden af en gamechanger indenfor country og rock”

Fotograf: Album Cover (beskåret)

“This Notes For You” – er vores nye nyhedsformidlingsserie, hvor vi har en gang ugentligt retter fokus på små eller store musikalske nyheder uden for Danmark. Vi starter med en af den slags kunstnere, der har afstedkommet noget der minder om en akut musikalsk nyforelskelse her på redaktionen.

Fra Nashville – eller nærmere bestemt Roanoke, Virginia – kommer denne helt unge sanger og sangskriver Morgan Wade, der med hendes flammende og gnistrende debutalbum ”Reckless” måske har lavet det man i branchen kalder en ”gamechanger”. Et straks gribende album, der meget vel kan definere retningen de kommende år, og kan være kærkommen kickstart til en karriere, der hurtigt kan måles med navne som Margo Price, Brandy Clark og Ashley McBryde.

Med en åbenlys autensitet og en helt naturlig råstyrke – skabt af et sårbart og såret sind – har hun begået et album, der ikke lyder som så meget andet fra country eller americana kanten lige nu, og som allerede nu spiller sig ind som et af de album, der bør være med i opløbet når årets bedste album skal kåres.  

Voldsomt velproduceret af Sadler Vaden, der er bedst kendt som guitaristen i Jason’s Isbell’s 400 Unit, men som også selv har udgivet et par ganske fine solo album – senest “Anybody Out There” sidste år – fremstår ”Reckless” både besnærende og berusende – og med en musikalsk rækkevidde, der rummer både rock, country og americana.

Først er fremmest er Morgan Wade en stærk sanger og sangskriver, hvilket har givet et stærkt og respektfuldt lokalt ry, når hun de seneste par år har siddet på diverse barer og små klubber blot med sin akustiske guitar og krænget sjæl, hjertesager og ungdommelig energi ud – mens hun har kæmpet for at finde sig selv og sin plads her i livet.  

Hun har en selvsikker og markant vokal – rustik, raspende og grynet – med noter af Stevie Nicks – og den fænger og brænder igennem – både når hun synger inderligt og indtagende – og ikke mindst når hun – tændt af både vrede og håb – synger sig helt ud.

Med mængden af tatoveringer sender hun også nogle signaler, som mere strømlinede Nashville artister normalt ikke forbindes med. Men Morgan Wade er og bliver ’the real deal” – og disse tatoveringer er blot en del af hendes historie, der har været brolagt med bump, mindreværd og psykiske sammenbrud – men også ledsaget af personlighed, der ikke giver op – men byder ind og deler ud af det hun har – sin sangskat, sin stemme.  

Bliver Tønder Festival til noget i år – så må jeg af hele musikhjertet anmode om at festivalen GØR ALT for at få hende på programmet! Tak.

“Reckless” er udkommet digitalt den 19. marts – og følger snarest på CD/LP.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.