Thom Yorke og Halshug er ugens store nyheder på vinyl hitlisten

”Stadig kun få danske udgivelser på Top 40”

Fotograf: ALBUM COVER

Radiohead frontmanden Thom Yorke og hans ”Anima” tager ugens førsteplads på Top 40 over de mest solgte vinyl album i Danmark. Ikke så overraskende endda – bedømt ud fra hans i forvejen prangende popularitet og de mange pæne ord det album har udløst i diverse anmeldelser verden over.

Mere overraskende er det at finde nyheden på anden pladsen. Det er fra det danske hardcore-punkband Halshug, der  på deres tredje album skabt et mere voksent, introvert og mørkt univers, ikke ulig tidlig Sort Sol – og det gamle Sort Sol medlem Peter Peter har da også stået for mastering-processen på ”Drøm”.

Udover Halshug holder D-A-D den danske fane højt på fjerde pladsen, og så er der ellers kun blevet plads til Kim Larsen (13), Folkeklubben (15), Gasolin (16) og Claus Hempler (17) på listen. Sidstnævnte er netop offentliggjort som det navn, der overtager den ledige plads i fredagens program på Tønder Festivalen efter afbuddet fra John Moreland. Den cool crooner skal nok blive en populær afløser, når han ankommer med kufferten fyldt med slidstærke sange – ikke mindst fra hans første album på dansk.

Ellers er der ikke hændt meget bemærkelsesværdigt på ugens liste udover at man på syvende pladsen finder genudgivelsen af 1983 mesterværket ”Atmospheres & Soundtracks” fra Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno  – og at man som nr. 27 finder det nye dragende dark-americana projekt Purple Mountains – der er skabt af kult sangeren/sangskriveren David Berman.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.