Thorbjørn Risager & The Black Tornado på rette vej

"Se video til titelnummeret fra kommende album"

Fotograf: Brian Selander

At Thorbjørn Risager er en sjælfuld bluessanger og sangskriver på internationalt niveau er efterhånden veldokumenteret via hundredvis af koncerter og adskillige studiealbum – hvoraf meget af det bedste var samlet på sidste års ”Best of” udgivelse, der bar den charmerende og ganske sigende undertitel ”The Very Best of the first two decades – All killers, No fillers and same old lies”

En udgivelse, der igen viste at Risager også har masser af boogie og rock’n roll i blodet. Siden har han skiftet pladeselskab. Aftalen med det store hollandsk baserede pladeselskab Mascot Label Group, der har kontorer i New York, Köln, Stockholm, Milano, Paris og London, kan forhåbentlig løfte formidlingen af dette danske musikalske kvalitetsprodukt endnu videre og bredere ud i verden.

Formkurven er bedømt ud fra de første tre singler fra det kommende album ”Navigation Blues” bestemt stadigt stigende. Først kom den velkørende og varme Watch the sun go down , så fulgte hyldesten Fire Inside til ZZ Top og deres i 2021 afdøde sanger og bassist Dusty Hill, og senest er så udsendt selve titelnummeret, med en tilhørende video.

En single på fem minutter er ikke hverdagskost, men det er dette band nu heller ikke. De bygger år for år på med originalitet og favnende blåtonet fællesskab, ovenpå de stærke og solide musikalske grundstene, som de er vokset op på og med, og har rejst langt for.

Titelnummeret er støvet, det er dybt, det er mørkt og så er der masser af musikalske lag og lækkerier med bas, guitar, rytme, blæs og strygere. Så gennemført, og forhåbentligt vejvisende for det kommende album.

Det er et nummer, som de selv kalder en sepia-farvet bluestramper. Sangen er en ildevarslende fortælling om at føles sig fortabt uden retning. “Nogle gange virker GPS’en bare ikke, og du ved ikke, hvad du skal gøre, eller hvor du skal gå hen”, reflekterer bandets forsanger. Jeg konstaterer herfra, de ER på rette vej – og heldigvis også på vej på tour.

Albummet ”Navigation Blues udkommer den 30. september – og har allerede høstet flere flotte anmeldelser i England. I den kommende tid vil det dog blive publikum i Frankrig, Sverige, Danmark, Tyskland og Schweiz, der vil kunne få fornøjelsen af at opleve bandet på deres aktuelle “Navigation Blues Tour”, mens de i 2023 drager videre rundt i verden.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.