Thundermother er klar til at tage landevejen tilbage!

”Ny single varsler varm bølge af rock over Europa – inklusiv Danmark”

Fotograf: PRESSEFOTO

Et band der har et motto som lyder: “We fight for Rock’n’Roll”! – skal man aldrig kimse ad. Slet ikke når man rent faktisk kan høre og se at de mener det. Sådan er det med svenske Thundermother, der på der nyeste fjerde album – 2020 udgivelsen – ”Heat Wave” lyder som noget af den friske bæredygtige stærkstrøm, der savnes på AC/DC comebacket fra samme år.

Titelnummeret lyder i den grad som en kæberaslende hyldest til de australske rockveteraner, men at kvartetten i den grad kan mere end solide AC/DC riff er der masser af gode eksempler på – lyt f.eks. til ”Back in 76” – og tjek om du kan undgå af få aftegninger af Suzi Quatro og Joan Jett på nethinden.

Kort sagt opfindes der ingen dybe tallerkener – til gengæld serveres der masser af gode rock ruskende eksempler på hvorfor det er vigtigt at nogle så kompetente folk løfter den klassiske hard-rock fakkel fra 70’erne videre til nye generationer med forhåbninger, fightervilje, fest, fart – og gerne som her – feminint forstærket.

Thundermother er nemlig centret omkring guitaristen og sangskriveren Filippa Nässil, som er den eneste, der har været med hele vejen siden bandet blev stiftet i 2009. De resterende tre – sangerinden Guernica Mancini, bassisten Majsan Lindberg, og Emlee Johansson på trommer har været med siden 2017, hvor de tidligere medlemmer valgte at efterlade Filippa Nässil alene på perronen.

Men den aktuelle konstellation lyder rent faktisk bedre end nogensinde, og det høres at det er et band, der elsker at spille – og ikke mindst LIVE, hvor de er kendt som et af de hårdest arbejdende bands på landevejen. Den energi og det samspil tager de heldigvis med i studiet.

Den 21. maj udkommer albummet ”Heat Wave” i en Deluxe edition (2LP), med tre nye numre tilføjet – blandt andet den nye single ”The Road Is Ours” – tre live numre, tre tidligere udgivne numre i akustiske versioner – ikke mindst en akustisk udgave af ”Sleep” sammen med selveste Jesper Binzer. Det hele produceret af et vort lands absolut bedste producere når vi taler rock – Søren Andersen (Jesper Binzer, Electric Guitars, Mike Tramp, Glenn Hughes o.m.a)   

Om pandemien vil, så tager de på en kæmpe Europa tour fra april og året ud. Heldigvis er der en dansk koncert på plakaten – de er på Karosserifabrikken i Helsingør den 12. november. Jeg plejer personlig at blive hurtigt træt af November. Det tror jeg ikke jeg gør i år!

Og at de er SÅ KLAR til landevejen understreger deres nye single med tilhørende video !

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.