Tidlig julegave – Simcess er tilbage

“Legendarisk dansk rockband genopstår nytårsnat"

Fotograf: PRESSEFOTO

Hvert år udkommer der masser af nye julesingler, men man skal lytte langt efter friske nytårssange fra danske artister. Nyheder i den retning overbelaster ikke nyhedsstrømmen, og man må som lytter fortsat ty til tidligere tiders heldigvis stadig holdbare sange – så som Gnags ”Godt nytår”, Poul Krebs ”Ind i et nyt år”, Kashmir og med hver deres bud på en ”New Years Eve”, Nephew ”New Years morning”, og ikke mindst “Tak for alt i det gamle år”, der er udødeliggjort i versioner af både Otto Brandenburg og Kim Larsen.

Men nu sker der noget, som følge af et velkomment comeback. Lige efter at klokken er slået tolv nytårsaften – udsender Simcess nemlig den nye single ”New Year’s Day CO2” – en nytårssang med et vigtigt og vedkommende budskab. Samtidig er der klokken 00.01 her på SIDE 33 VIDEOPREMIERE på singlen.

”Vi har travlt! De kommende generation kan IKKE vente på, at vi går ind i 2022 uden at tænke på hvor meget CO2, vi sender ud i atmosfæren. For det dør de af, hvis vi ikke ændrer adfærd nu!”, lyder det fra sanger og sangskriver Thomas Negrijn, der egentlig ikke ønsker at løfte pegefingeren, men blot håber, at danskerne vil have bære- og væredygtighed med på deres liste over nytårsforsætter i 2022.

“Vi lukker vores egne børns undergang ind ad forbrugs-hoveddøren for fuldt skrald. Det skal vi alle sammen tænke over … nu!”

– Thomas Negrijn

Næste generation Negrijn har da også sneget sig ind i slutningen af nummeret, hvor sangerens 9-årige datter, Kit, får det sidste ord.

Ringer Simcess ikke lige en klokke hos dig, er det måske fordi de har været opløst siden deres afskedskoncert på Montmartre i 1992. Fra 1985 til 1992 udgav bandet to roste album og huserede med gedigen succes på de danske musikscener, og de spillede blandt andet på Roskilde Festival og på Midtfyns Festival.

Siden har Thomas Negrijn udgivet flere soloalbum og med bandet BL!NK.

Med sidstnævnte udsendtes sidste år julesinglen – ”Merry Xmas” – og den kan sagtens tåle at komme i rotation også i år – mens vi venter på premieren af ”New Years Day Co2”  

”New Year’s Day CO2” er et lige-ud-af-landevejen rock/punk-track, der sætter sig fra første lyt, og i den grad sparker døren ind til at 2022 kan blive lidt af et Simcess år. De nye toner spilles af et håndplukket hold musikere, hvoraf Thomas Negrijn er eneste medlem fra det oprindelige band, som i øvrigt har givet ham velsignelse og rettighederne til navnet.

Som altid, når Thomas Negrijn, udgiver ny musik, er det indspillet i den sagnomspundne Sweet Silence Studie med selveste Flemming Rasmussen ved mixerpulten. Flemming Rasmussen har i øvrigt tre Negrijn-udgivelser på sin top-60-albumliste over de mest betydningsfulde plader i hans nyligt udgivne bog ”Rock og Stjernestøv”. Det er lige så mange som Sort Sol og Gasolin.

Et fuldlængde Simcess-album ser dagens lys i 2022.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.