Tillykke med de 80 år til H.K.H. Margrethe

”From Royal to Rock”

Fotograf: Henrik HIldebrandt

Lad os starte med lidt fællessang – Queen synger for ………..


Vi kan så fortsætte med “Vores dronning” af Allan Olsen. Sangen med de så rammende linjer :

”Vi har vores dronning, hun vinker til os
Vi har ingen bjerge, men hvis vi får et bjerg en dag,
Så kravler vores dronning op på toppen og vinker helt deroppefra
For den slags gør en dansk dronning”


Ja – egentligt utroligt at Allan Olsen ikke allerede er blevet officiel kongelig hofleverandør efter den sang. Det bliver nok først den dag at Kronprins Frederik tager over. Fra den dag vil der næppe være så langt endda from royal to rock.

Det er der i øvrigt heller ikke for vores ad-hoc-hof fotograf Henrik Hildebrandt, der i løbet af hans 40 år som aktiv fotograf i den grad har bevist, at han mestrer både det royale og det musikalske stof. Begge dele har han rent faktisk dokumenteret i bogform – for han har i sidste mange år været en af de få udvalgte fotografer, der har fået lov at komme helt tæt på kongehuset. .

I anledning af Dronningens fødselsdag er der udkommet en ny udgave af hans roste bog ”Kongehuset i det nye årtusind” – hvor blandt andet denne artikels følgebillede er hentet fra.

Sidste år udgav han så sin første musikfotobog sammen med forfatter Thomas Vilhelm – i form af coffee-table book værket ”The Stars Are Out Tonight” –

En bog der blandt andet indeholder fantastiske fotos af mange af musikbranchens største konger, dronninger, prinser og prinsesser – ikke mindst dette :

B B KING – 2006

for ikke at tale om dette foto med den slet skjulte fødselsdagshilsen
LARS ULRICH -2013

Og lad os så ellers fortsætte feststemningen ved at skrue op for alle tiders tre bedste fødselsdagssange fra danske artister – leveret af Tommy Seebach, Sonja Hald og Jake Green :   Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.