TILLYKKE TIL ’DRUK’ for en velfortjent Oscar.

”VI kan vel alle blive en promille eller fem bedre – det gælder også for Lasse Storm på ny fuldfed single!”

Fotograf: PRESSEFOTO

En dejlig berusende stemning har bredt sig her på redaktionen ovenpå nattens ‘Oscar” prisuddeling. Samtidig med at vi har set os selv i spejlet og spurgt – hvorfor filan har vi ikke før haft vist de officielle videoer til henholdsvis ”What a life” med Scarlet Pleasure fra ”Druk” eller årets Oscar vinder for ‘Årets bedste sang’ – ”Fight for You” – med H.E.R – fra filmen ’Judah and the Black Messiah’

Det retter vi herved straks op med i erkendelse af at vi vel alle kan blive en promille eller fem bedre. Måske vi også bare kan blive bedre og lidt klogere med alderen?

Det sidste spørgsmål er omdrejningspunktet i endnu et stærkt tilbageblik på ungdommens vilde vår fra Lasse Storm – der normalt slår sine folder som karismatisk forsanger i Dør. Nr. 13 i et meget mere rockende og energisk format.

Som singer-songwriter i sit soloprojekt viser han helt nye sider af sig selv – og country og americana indflydelsen tappes frisk fra fad fra det bankende sangskriverhjerte, der stadig er kraftigt påvirket af hans opvækst i og omkring Folkemusikhuset i Fensmark (lige udenfor Næstved), hvor han tilbragte en del af barndommen omgivet af folkemusik, teater og jambands. Som solist møder vi derfor et organisk og akustisk musikalsk udtryk – kombineret med en flabet og ærlig åbenhed på tekstsiden.

“Siden dengang har jeg haft en kærlighed til alt, der bare smager lidt af hillbilly. folk, country og visetraditioner. Jeg har bare aldrig lykkedes med at omsætte det til andet end en skabsaffære før nu”, fortæller han via sin promotion manager i forbindelse med den nye single.

”Ung, fuld og dum” går All in på ungdomskærlighed, country- og bourbon kærlighed, og om tilværelsen som rodløs teenager i provinsen.

“Sangen er en hymne til ungdomsforelskelser, og alt det der var, men aldrig blev til mere”, fortæller Lasse Storm videre.

“Det er et livtag med min egen historie. Jeg tror på, at de autentiske beretninger, alle de små historier, vi hver især bærer, har en kæmpe betydning i vores fælles forståelse af hinanden som medmennesker”.

Pressefoto : Tue Blichfeldt

Lasse Storm forener således med sit soloprojekt, sin historie med sin nutid, provinsen med storbyen og musikalske traditioner med nybrud. Men det vigtigste har været at holde det ærligt – og organisk: 

“I en verden hvor vores overforbrug af kulfyret elektricitet er ved at smadre jorden, er det jo næsten et klimaaktivistisk politisk valg at spille akustisk musik, en slags musikalsk veganisme!” – fastslår han afslutningsvis med et grin.

Debutalbummet “Holmegårdsvej og andre historier” udkommer til efteråret, og der er da med det første to singler – den første var ”Holmegårdsvej” – mildt sagt skruet et par promiller op for forventningerne til det samlede resultat.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.