To nye danske supergrupper hylder Bob Dylan

"She-Bob og Rejsende Bobs fortolker Dylan på dansk”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Den 24. maj fylder Bob Dylan 80 år – og det vil uden tvivl blive omtalt og markeret verden over. Herhjemme skulle vi faktisk allerede nu have haft fornøjelsen af en helt unik fødselsdagshyldest til Bob Dylan i form af koncertrækken ”Dylan 80 tribute” – der skulle have være spillet her fra Januar måned. Men på grund af de aktuelle COVID-19 restriktioner blev hele turen rykket til januar 2022, hvor de gode spillesteder Pavillionen i Grenå, Posten i Odense, Train i Århus og Amager Bio lægger hus til.

Holdet bag denne storstilede Dylan-fejring er det samme, som tidligere har høstet masser af anmelderroser for ’Cohen – en hyldestkoncert’, der gennem de seneste par år har spillet for fulde huse rundt om i Danmark. Solisterne er Claus Hempler, Signe Svendsen, Steen Jørgensen, Sara Indrio, Bjørn Fjæstad og Mike Andersen – i ryggen har de guitarist Lars Skjærbæk, Palle Hjorth på tangenter, trommeslager Mads Andersen og kapelmester Troels Skjærbæk på bas.

Men i dette herrens år 2021 er der nu alligevel noget at glæde sig til, for på selve mesterens fødselsdag udkommer et eksklusivt album med fortolkninger af Dylan på dansk.

På A-siden er det orkesteret She-Bob, som er samlet og skabt af Signe Svendsen, der var så træt af at have øvet Dylan hele vinteren uden at kunne bruge det til noget, at hun samlede nogle af hendes bedste kollegaer Mathilde Falch, Annika Aakjær, Kristine Hoelgaard, og Rikke Thomsen for at vise at Bob Dylan ikke blot er poesi og musik for modne herrer – men måske endda fremstår endnu stærkere i feminin forstærkning.

De udsender i dag første single – ”Musemor” – der er en dansk undersættelse af ”Mother of muses” fra Dylan’s seneste fine album ”Rough and Rowdy ways”. For at vise åbenheden og rummeligheden i projektet, samt at Bob Dylan bag alle de vise og kloge ord også rummer humoren har de iøvrigt inviteret Nikolaj Stokholm med i den tilhørende video.

De modne herrer vil dog også være med på hyldestvognen og derfor har Steffen Brandt, der tidligere har fortolket Bob Dylan på albummet ”Baby Blue – Bob Dylan gendigtet” fået sat sin egen danske version af The Traveling Wilburys op – med Billy Cross, Johnny Madsen, Benny Holst og Mikael Wiehe – i bandet Rejsende Bobs. Her vil de vise at Bob Dylans sange altid er klar til nye rejser – også de forsinkede. Det kan man så høre på B-siden af albummet, der endnu ikke har sin endelig titel på plads, idet der angiveligt er nogle juridiske tvister i forhold til den ønskede albumtitel ”Bob Bob Bølle Bob”.  

Første single fra Rejsende Bobs bliver ”På tur med DSB” – en slumrende Steffen Brandt gendigtning af ”Slow Train Coming” – og den vil blive fulgt op med ”Træt og viljeløst hår”, som er Johnny Madsens fedtede bud på en fortolkning af ”The Times they are A-changin’”.

Der arbejdes naturligvis også på at få de to bands på en fælles tour, men Benny Jensen fra ‘Det bår dæjli booking’ er noget kortfattet, da vi kontakter ham for en kommentar om de aktuelle muligheder – og vil rent faktisk kun citeres med et – ”bob bob bob bob”!

Uanset hvad kan vi gøre os klar til i næste måned at fejre en musiker, en kunstner, en artist, en original, der har inspireret flere generationer verden over, og om nogen fortjener ære og respekt, om man så foretrækker den ægte vare eller de tusindvis af fortolkninger eller ‘fake news’ om man vil!

….Og ja, vi må erkende – det meste indhold i denne artikel er baseret på utroværdige 1. April kilder.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.