Tønder aktuelle Tyler Childers kan selv

”Tager fat i de nære emner på nyt stilrent og støvet country album”

Fotograf: Madeleine Glindorf

29-årige Amerikanske Tyler Childers er en mand, der ikke bare spiller country – og lidt guitar. Hans livsfilosofi er også dybt begravet i de mange traditioner, den originale countrymusik er bundet af i hjemlandet. Traditioner der ligger mile vidt fra den fabrik-country, som Nashville sender ud på samlebånd direkte fra professionelle musikværksteder, hvor håndværkere leverer stribevis af nye hits.

Tyler Childers er også en god håndværker – men på den absolut mere old school måde.  Han har netop udsendt sit andet album ”Country Squire” – produceret i samarbejde med Sturgill Simpson. Her er de musikalske rødder tydelige og intakte. Der høres ingen revolutioner her – og ingen unødig polish eller polering. Det er the real deal – på godt og ondt.

Og sådan er det også i tekstuniverset. Hvor Nashville sangskriverne skriver i de almene og bredt forståelige og tålelige luftlag – graver Tyler Childers ned i emnerne, i lommerne, i lokaliteterne, i menneskerne og ikke mindst i sig selv. Hør f.eks sangen ”Ever Lovin’ Hand” – hvor romantikken og savnet får lidt andre ord med på vejen end man hører normalt. Skåret ind til benet (eller de mere ædle dele om man vil) handler den kort sagt om at tilfredsstille sig selv, mens man er på tour, og lider afsavn fra sin elskede.

Side 33 kan kun anbefale at tjekke “Country Squire” ud. Det  er ærlig talt svært ikke at blive revet med – og et album, der uden tvivl vokser ved gentagelser . Tyler Childers spiller torsdag og fredag på Tønder Festival 2019 og vender tilbage til Danmark når han næste år den 24.01.20 spiller i Pumpehuset i København.    

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.