Tønder navne, den hårde rock og Hans Phillip er i omdrejninger

”Hele 17 nyheder på ugens Top-40 liste over vinyl salg”

Fotograf: Brian Selander

Der er mange vinkler at angribe ugens Top-40 liste på.

  • Der er hele 17 nyheder
  • Der er danske udgivelser på de 6 første pladser
  • Der er 4 hard-rock udgivelser på Top-10
  • Der er hele 19 udgivelser fra navne, der optrådte på sidste uges Tønder Festival
  • Hans Philip er ikke længere så ukendt endda  

Nyhedsstrømmen er i høj grad præget af et stort salg fra Millstream Records på selve Tønder festivalen. Det betyder af hele 19 album er med kunstnere, som var på festivalen i forrige uge. Tre af de 19 album er i Top 10 – Savage Rose med en genudgivelse af ”Dødens triumf” er helt oppe som nr. 2, Poul Krebs & Henning Kvitnes ”Sange på rejse” debuterer som nr. 6 efterfulgt af Hudson Taylor ”Bear Creek To Dame Street” – derudover er Birds Of Chicago, William Crighton (med 2 album), Daniel Norgren, Jonah Blacksmith (med 2 album), Claus Hempler, Paul Cauthen, guldpladedrengene fra Folkeklubben, Tyler Childers, Patty Griffen, Mandolin Orange, Gregory Alan Isakov, Charley Crockett, Susto og Delgres repræsentanter for den stærkt spinnende salgsbølge fra Tønder Festival.

At der også stadig er både slag og slag i den hårde rock viser comebacket til listen fra Baest ”Dance Macabre” og nyheden fra Illdisposed”Reveal You Soul For the Dead” der tager henholsvis en ottende og tiende plads, mens Volbeat, som nr. 4, og Slipknot, som nr. 9, også begge holder sig i Top-10.

Top 10 er også præget af et par markante danske udgivelser. Hans Philip – der tidligere udgjorde den ene halvdel af duoen Ukendt Kunstner – er med hans solo debut ”Forevigt” gået direkte ind som nr. 1 med sine melodramatiske melankolske søndags R’n’B sange med de til tider soulfede jazz fornemmelser. Go Go Berlin har også ændret musikalsk retning med albummet ”The Ocean” – som debuterer som nr. 5 – men trods alt stadig vel sættes under rock sektionen, trods en noget mere elektronisk tilgang.

Sidst med ikke mindst er det opsigtsvækkende at undergrunds hip-hop stadig evner at snige sig med ind på Top 40 listen igen – denne gang Human B med albummet ”100 kroner”, der indtager plads nr. 25.     

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.