Tomas Høffdings solodebut udkommer endelig på VINYL

”Celebration Records udsender ’ild. Drømme, frihed og fred” den 13. august"

Fotograf: PRESSEFOTO

Albummet ”Ild, drømme, frihed, og fred” fra Tomas Høffding blev udsendt i digitalt format i januar – og blev ganske flot modtaget og modtog f.eks. fem stjerner i GAFFA, hvor Esben Suurballe Christensen i sin anmeldelse blandt andet skrev –

”Den er noget nær perfekt produceret. Instrumenterne, både de elektroniske og de analoge får luft til at ånde. Vokalen er ikke fremtrædende, men blot endnu et virkemiddel. Og det fungerer. Det er mindfullness i albumformat. Albummet lever i den grad op til titlen Ild, drømme, frihed & fred.” – Og fortsatte :

”Og lækkert er vel det ord, man sidder tilbage med, når man skal opgøre selvangivelsen over Tomas Høffdings danske solodebut. Det er lækre melodier. Lækre vokaler. Lækkert produceret. Lækre beats. Det bliver lækkert at tage med sig, hvor end man går og må gå.”

Jeg kan personligt kun tilslutte mig ovenstående ord. Selv satte Tomas Høffding via bandcamp disse ord på sit debutalbum:

”Hej, du kender mig måske som falset-ekvilibrist og hårdt swingende discobassist i WhoMadeWho...men nu er jeg også er sprunget ud som soloartist på dansk. Jeg har prøvet at lægge et godt snit mellem melodiske, nære og personlige sange, og så min store internationale erfaring indenfor clubmusik. Musik du kan danse og græde til på samme tid. Håber I kan bruge mine sange til noget”

Det er der mange der har kunne – inklusiv denne skribent – der har i høj grad har nydt de nærende reflekterende fortællinger og den poetiske nerve i teksterne, der er sat smukt i scene i et elektronisk univers med åbne vidder, hvor f.eks. Gustaf Ljunggren på et af albummets store højdepunkter ”Ringede til Johannes” tilføjer saxofon så sanseligt og sårbart, at det næsten er fysisk umuligt at sidde uberørt tilbage.

Og det er det han mestrer, den gode Tomas Høffding, som solist. Stemningerne, melodierne, og de små lette lag af variationer, der gør en forskel i en verden, der trods alverdens udvikling og afvikling hver eneste dag stadig ’blot’ byder på 24 timer at gøre godt med.

Og Høffding gør det godt på sit debutalbum. Albummet indeholder også et nummer som ”Kaster alt det jeg var ind i bålet”, der vel nok er det bedste ’Kasper Winding’ nummer, som Kasper Winding ikke selv har skrevet. Falsetten hviler primært her og der er mere dybde i vokalen – ligesom i den bas – der med et forførende flow sætter ild under et nummer, som alt det der gør en moderne pop-evergreen. Ikke mindst fordi den både formår at jeg som lytter tages helt ned på jorden, og samtidig føler jeg skydes helt ud i galaksen.

Sådan er oplevelsen generelt på albummets 10 numre på 44 minutter, der således fremstår som et af de album, der bestemt har langtidsholdbare kvaliteter. Derfor har der også været stor frustration hos mange begejstrede lyttere over at den ikke har været udgivet som LP. Men det laves der om på nu!.

Det lille visionære fynske pladeselskab Celebration Records, der også udgiver navne som Death Machine, SUNDAYS, The Grenadines, Deerborn, Kúlu m.fl. kan nemlig i dag med stor stolthed offentliggøre af de har signet Tomas Høffding og indgået en aftale om at udgive albummet.

Faktisk er albummet allerede trykt hos Nordsø Records og sat til udgivelse den 13. august. Den kan forudbestilles i hhv. gul vinyl og i en superlimited gul/sort swirl udgave i webshoppen hos Celebation Records – https://shop.celebrationrecords.dk/…/tomas-hoffding-ild…

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.