Total Hipt Århus band på vej til Mali

”Ny dansksproget single i bagagen – se video her”

Fotograf: Privatfoto

Smag lige på navnet Total Hip Replacement. Der er både coolness og kalorier i – ikke sandt?

Og dette unge Århus band har i den grad noget at have et fedt bandnavn i. De er et talentfuldt, festligt og fængende brøl fra den danske DIY-undergrund. De udgav i 2018 deres debutalbum ”Wonder Why” – der var varmt, energisk og en rytmisk vitaminindsprøjtning på den danske musikscene.  Støvet reggae, spacy dub , ska, funk og fornemmelsen for ”swing that thing” er de appetitlige hovedingredienser.

I 2019 gav de 70 koncerter i 6 forskellige lande, og havde i det hele taget det de selv kalder et positivt og meget aktivt år. Som startskud til det nye år udsendte de den 27.12.19 deres første sang på dansk ”Kom nu”. En sang, som de håber kan give lytteren et frisk skud energi og gå-på-mod til året der kommer. Her på redaktionen kan det kun bekræftes at det præcis er den følelse man efterlades med. Ren optur.  

Ikke mindst når man ved at dette unge band i disse dage er taget en tur til Mali, hvor de i de næste par uger skal spille på klubber og festivals i Bamako. Og mon ikke ”Kom Nu” trods sin danske tekst kommer på sætlisten og kan begejstre selv i en rytmisk højborg som Mali. For det herligt old-school producerede nummer – lavet i samarbejde med super-produceren Dennis Ahlgren (Tina Dickow, Kom Vi Løber, Martin Høybye o.m.a.) – har et dragende tempo, der virker som skabt til en live-scene med dets fremaddrivende trommer, legesyge perkussion, insisterende blæs og de fantasifulde synth-soundscapes.

Den personlige musikvideo til sangen er lavet af materiale fra bandets turneer i Danmark, Grønland, Færøerne, Island, Belgien og England i foråret og sommeren 2019.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.