Tre triste nyheder fra rockens verden

"Stilheden runger efter to dødsfald og en kræftdiagnose"

Fotograf: Henrik Hildebrandt

En af rockhistoriens mest innovative, stilskabende og temperamentsfulde trommeslagere – Ginger Baker – er død i en alder af 80 år den 06.10. Det blev ofte sagt af han ikke slog ikke på trommer – han spillede trommer og det endda i alverdens stilarter – selvom den mest tydelige kærlighed måske ofte gik mod det jazzede og afrikansk inspirerede.

Kommercielt set blev det dog hans aftryk på utallige album med blues og rock om omdrejningspunkt, der vil blive husket mange år fremover – ikke mindst de klassiske album mellem 1966 – 1969 med supergruppen Cream . Ginger Baker var også en del af en anden supergruppe med endnu kortere levetid end Cream i midt 90’erne – nemlig BBM – som bestod af hans gamle bandmate fra Cream tiden Jack Bruce og Gary Moore. De nåede kun at indspille et album sammen – men nåede da at optræde på Midtfyns Festivalen i 1994.

Ellers ses hans navn på album med blandt andre navne som George Harrison, Eric Clapton, Steve Winwood, Blind Faith, Hawkwind, Fela Kuti samt ikke mindst i det lidt undervurderede progressive rockband Master of Reality. Æret være hans minde.

Foto – uddrag af BBM album cover – taget af Mads Kornum

Herhjemme kom også søndag meddelelsen om at guitaristen Morten Stützer fra det danske metal band Artillery var død efter en blodprop i hjernen. Artillery har siden deres første album i 1985 udgivet utallige album, som har givet dem heltestatus indenfor dansk metal, og de har høstet stor international anerkendelse i årenes løb. Det samme gjaldt deres seneste album ”The Face of Fear” fra sidste år. Og den titel er måske ikke helt tilfældig idet Morten Stützer havde alvorlige helbredsproblemer de sidste par år. Bandet har meddelt, at bandet har valgt at fortsætte – helt i Morten Stützer’s ånd. Æret være hans minde.

Sidste triste nyhed søndag kom fra Pretty Maids forsangeren Paul Christensen alias Ronnie Atkins – der i et åbent brev på Facebook oplyser, at han for bare tre uger siden har fået konstateret lungekræft i et omfang, der har krævet et akut og intensivt behandlingsforløb.

Ifølge meldingen fra Paul Christensen skulle prognosen for helbredelse være gode, men foreløbig trækker han sig tilbage for musikken på ubestemt tid, for at samle alle kræfter om at bekæmpe sygdommen. Som følge heraf er alle de planlagte koncerter med Pretty Maids i 2019 aflyst.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.