Trinelise Væring deler ud

"Tip, tanker, tricks og nysgerrighed på musik"

Fotograf: Privatfoto

Der er mainstreamartister, og så er de fleste andre. Alle dem, der bare bliver ved – holder ud – og som hele tiden ind- og udvikler sig i forskellige retninger – til glæde og gavn for de mest nysgerrige af os musikelskere.   

En sådan artist er Trinelise Væring – der pladedebuterede sammen med gemalen Fredrik Lundin tilbage i 1993 – og siden har udgivet mere end en håndfuld album i eget navn samt med ganske forskelligartede projekter, der understreger, at Væring er en sand musikalsk værkfører på eget værksted, hvor genrebetegnelser sjældent lukkes ind. Hun er således næsten umulig at sætte i en anden bås – end den man vel blot må betegne som sangskriver – eller singer/songwriter – hvis vi skal tage en international vinkel på. Hun evner at boltre sig med en bred vifte af inspiration fra det meste med rytmisk puls – jazz, soft-rock, pop, soul, world, og folk i- fri dressur.

Derfor er det måske også meget naturligt at hun tidligere har lavet en podcast om sangskrivning – Værings Værksted – hvor hun inviterer indenfor i sit sangskriverværksted. Podcast for podcast, sang for sang fortæller hun om arbejdet med både tekst og musik, fra første skitse til den færdige indspilning af sangene på hendes seneste album ”Du går ind ad en dør” (2018).

En podcast der er egnet både for sangskrivere, der synes det er inspirerende at høre hvordan andre arbejder og så sandelig også en podcast for musikelskere, der gerne vil mere ind under huden på en sangskriver og hendes langtidsholdbare sange. VÆRINGS VÆRKSTED kan findes både på iTunes/apple, Spotify, Podimo, Tune-in eller hvor du ellers henter dine podcasts.

Og det er ganske interessant – for det er næppe helt tilfældigt når en af landets fremmeste musikskribenter – Klaus Lynggaard – om Trinelise Væring har udtalt, at hun er ÉN AF VOR MEST SPÆNDENDE OG UDFORDRENDE KVINDELIGE MUSIKALSKE KUNSTNERE.

Hendes arbejdsproces har hun også her i maj måned delt via sin Facebook – hvor man over tre afsnit – har kunne følge tilblivelsen af en ny sang med engelsk tekst – og den lille serie kan varmt anbefales. Trinelise Væring er en glimrende og meget ærlig og ligefrem kommunikator, og giver virkelig noget af sig selv her. Se med via disse links:  

En sangskrivers videodagbog. DAG 1: “I Hope He Cancels” :  https://www.facebook.com/trinelisevaering/videos/2490080824578508/

En sangskrivers videodagbog. DAG 2: “I Hope He Cancels” : https://www.facebook.com/trinelisevaering/videos/196386428019550/

En sangskrivers videodagbog. DAG 3+4: “I Hope He Cancels” : https://www.facebook.com/trinelisevaering/videos/678662169595972/

Trinelise Væring er også en af de musikere, der virkelig er nysgerrig på andres musik, og hun har længe haft en ganske interessant og inspirerende Spotify playliste ”What I listen To” med ugentlige opdateringer.

På den baggrund er det også med stor glæde at vi kan meddele, at vi har aftalt med Trinelise Væring af hun deler ud af sin musikalske nysgerrig med Jer læsere af Side 33 – og hver den sidste torsdag i måneden sætter ord på hvad der har været den måneds mest spændende musikalske indspark i den nye serie ”VÆRINGS MUSIKLYTTERI”. Første gang den 28. maj. Vi glæder os allerede.

Indtil da kan du – hvis du er nysgerrig nok – lure lidt på og eventuelt vælge af følge hendes playliste via dette link: https://open.spotify.com/playlist/0zmoiK7PR65c7hsxZ3jg eller også kan du bare vælge at nyde et af glansnumrene “Chokokladefontænen” fra hendes seneste solo album ved at se denne video:

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.