Trods godbidder – alt for uklar start på åbningsdag

”Store dele af LIVE musikken ligger stadig i respirator”

Fotograf: Mads Kornum

Mange gode spillesteder kan i dag byde folk indenfor til den første koncert i næsten et halvt år – mens andre stadig ikke kan afholde arrangementer – fordi det som følge af restriktionerne – ikke vil være andet end en underskudsforretning. Det gælder blandt andet for en spillested som MOJO BLUES BAR i København, der har meddelt at de først forventer at åbne den 4 juni.

Som et mennesker, der er af den overbevisning at musik for langt de fleste mennesker er mere effektive end lykkepiller, og som ved at hele musikbranchen rent faktisk er en – også til statskassen – indtægtsgivende milliardindustri, så var de seneste udmeldinger beskæmmende. At tænke sig at vort lands statsminister (eller i mangel på bedre – ‘bare’ KULTURMINISTEREN) ikke engang gør sig den ulejlighed – som i starten af COVID-19 forløbet – at indlade til et landsdækket pressemøde – når en så alvorlig konsekvens, som aflysning af en hel festivalsæson, meldes ud.

Ærgerligt for publikum – men MEGET værre for de mange tusinde ansatte i musikbranchen, der har job eller relaterede job, der nu vakler mere end nogensinde. Hvor er respekten for alle disse mennesker, der helt reelt er truet på deres eksistensgrundlag

Svaret på det manglende pressemøde, skal måske findes i at det jo ikke er en hel festivalsæson, der aflyses. Der er åbnet op for arrangementer med op til 2.000 deltagere – eller er der nu det?. Frederik Schnoor, der er manden bag en af årets første udendørsfestivaler – Kun for Forrykte Festival – der er sat til at afvikles i Stubbekøbing den 4.-5. juni – har en kapacitet på 1000 mennesker, men kan stadig ikke få nogle retningslinjer ud af nogle som helst offentlige myndigheder?. Så med under en måned til ved hverken han eller publikum om festivalen kan gennemføres og på hvilke vilkår!

SKANDALØST! Og ikke mindst pinligt – at enhver (populistisk) politiker kan hamle op i sig selv og himle op og bruge enhver offentlig taletid til at brokke sig over – en ganske vidst også ulogisk – ”30 minutters” booking til bordbestilling, men altså ikke kommer med en eneste lyd, når en hel branche lægges ned det næste halve år – efter næsten et helt år i COMA! Er der virkelig ingen der forstår at vi lige nu har at gøre med en branche, der er ligeså hårdt ramt som hele turistbranchen – og at der er næsten ligeså mange jobs i spil?     

Men som nævnt – nogle steder åbner i dag – og tak for det! SIDE  33 vil være på plads til den første koncert nogensinde med The Lost Weekend, der spiller i aften på et UDSOLGT Loppen i København – og de har He Is Tall som opvarmning. The Lost Weekend har netop udgivet singlen ”Real” og kommer senere på året med deres debutalbum. Ifølge pressematerialet skal man forvente et band, der ført and af den karismatiske og halvt amerikanske forsanger Jefrrey Markkus, spiller én og på samme tid højenergisk, drømmende og støjende pop og rock i et univers, der henter inspiration fra artister som Nick Cave og John Lennon – samtidig med at de har rødder i 90’ernes grunge og shoegaze bands som My Bloody Valentine og Stone Roses og trækker tråde frem til nutidige artister som f.eks. The War On Drugs. Personligt lyder det af en cocktail, der skal smages!  

God fornøjelse – med det der – alt på trods – heldigvis er at fornøje sig med derude. Ikke mindst pga. at der skal mere end en pandemi til at slukke alle de ildsjæle, der er med til at holde liv i en branche, der er drevet af lige så meget passion, som drømmen om de store penge. Men når det er sagt bør der i den grad snart findes noget mere og udvises noget mere respekt for de mange, der rent faktisk har regulære ansættelser i branchen, og dagligt gør sig umage og arbejder hårdt på at få konverteret deres store indsats til et anstændigt og rimeligt levebrød.

Brød og alverdens andet bæredygtigt brunch guf i luksus klassen kan du i øvrigt fra på søndag igen få i forbindelse med at endnu et kreativt tiltag – ”Musik i Køkkenet” hos Gastronomisk innovation – genoptages.

I hjertet af København (Frederiksborggade 18) kan du fra 10-13 de kommende søndage for kr 350,00 bestille bord til først en lækker anrettet og flot serveret brunch og efterfølgende koncert. På søndag den 9. maj er det 10.000 Bees, der er på programmet. En duo der består af amerikanske Aimee Bobruk og danske Rene Gummer, der begge har væsentlige solo karrierer bag sig, og sammen spiller de både originalsange og coversange indenfor Americana, Roots, og Standards genren.  

Side 33 testede konceptet i efteråret – og var mildt sagt begejstret. Så vil du forkæle både smagssans og musiksans, så det med at få booket en af de bare 50 pladser pr. gang, der er til rådighed efter alle kunstens og ikke mindst restriktionernes regelsæt. Og kan du ikke må søndag kan du glæde dig over at konceptet fortsætter hver søndag i maj og ind i juni – med blandt så stærke navne som de albumaktuelle Jan Rørdam, De lykkelige kværulanter og Marie Carmen Koppel på programmet.  

Begrebet “spis brød til” har i sandhed fået sig en ny dimension. Velbekomme – og god genåbningsdag!  

Foto: Mads Kornum
Foto: Mads Kornum
Pressefoto

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.