TUHAF må aflyse deres release koncert på Loppen

”Corona tilfælde har ramt deres crew - håber at kunne optræde på RESONATOR"

Fotograf: PRESSEFOTO

Torsdag den 11. november skulle være festdag på Loppen, hvor TUHAF havde indkaldt til stor releasekoncert for deres kommende, og længe ventede debutalbum ”Mere guld”. Et album, der kan høres på alle streaming tjenester fra på fredag, og som senere også kommer på vinyl. Pga. den verdensomspændende forsinkelse på vinyltryk- og levering, så kendes en konkret dato dog pt. ikke.  

I går måtte TUHAF dog melde ud af de må aflyse koncerten på torsdag, fordi Corona har ramt en i deres Crew. På Facebook eventet skriver de følgende:   

Kære Alle

Der er ingen fed måde at sige det. Corona har ramt vores crew i dag, og selvom ingen i bandet pt er smittede, kan vi ikke være sikre på ikke at være potentielle smittebærere – trods vaccinen – med den korte tid, der er til koncerten.

Vi følger de udstukne anvisninger, aflyser dette fantastiske arrangement, fører sværdet tilbage i skeden og traver ud i novembers morbide opvisning af undergang og stålregn, hvor ingen kan se os græde.

-TUHAF

Koncerten var ellers stort set udsolgt, og der var lagt op til at publikum kunne danse sig varme i en kold tid til lyden af et album, der ifølge TUHAF selv er skabt af et tyrkisk hjerte, en ordentlig sødsuppe af danske sukkerroer og et giftigt arsenal af cyborg-plasma-laserguns.

Men som det fremgår er ingen i bandet altså konstateret smittet og derfor håber de at deres to andre kommende koncerter i denne måned – på lørdag den 13. november til den nye spændende RESONATOR festival i Odense, og den 18. november på HeadQuarters i Århus kan afvikles. Vi krydser fingre.

Hvis ovenstående beskrivelse fra TUHAF selv om deres sound, ikke skaber helt klare billeder for dit indre, så lad os herfra sætte lidt flere ord på. TUHAF er et tyrkisk/dansk band, med den karismatiske og powerfulde Berrin Bas i froont. Bandet spiller den slags musik, der som udgangspunkt ikke vil sættes i bås., men i stedet svæver et sted mellem psykedelisk popmusik, noget funky syrerock, elementer af americana og så lyden af 90’ernes bølge af psykedeliske elektroniske trance-genrer. Musikken har rødder i 70’ernes tyrkiske genre ‘anadolu rock’, der bedst kan betegnes som en fusion af tyrkisk folk og europæisk rockmusik anført af navne som bl.a. Led Zeppelin, The Rolling Stones og The Beatles.

Siden 2015 har de imponeret utallige på scener rundt om i både  Danmark og Tyrkiet med deres personlige bud en nysgerrig sound, der vil mere end at samle op fra fortiden – og de skulle have optrådt på den desværre aflyste Roskilde festival 2020.

Bandet udgav i 2019 deres første EP “Gölgeden”. Bandets musikalske udtryk tager afsæt i sorg og længsel. Når Berrin Bas leverer sine lyriske fraser, er det med lige dele sorg og stolthed. Selvom sangene oftest tager afsæt i melankolien, er musikken ekstremt dynamisk og livsbekræftende, hvor vokallinjerne bliver vævet smukt ind i de tempofyldte instrumenter. “Mere guld” er håndspillet og optaget analogt med hård hånd i det de selv omtaler som Københavns bedste punk & rock-studie Ballade Studios på Nørrebro. Tilføjet nye vinkler tager “Mere guld” igen udgangspunkt i 70’ernes Tyrkiet, med folkeprotest, ungdomsoprør, samfundskritik og en eksplosion af kreativitet indenfor musikken.

Men uanset hvad så er ”Mere guld” ude digitalt på fredag. Forvent dansable techno-takter og lange smukke instrumentalpassager såvel som rå guitarbårne riff-slaskere og flere af Tuhafs kompetente signaturballader med et tyrkisk islæt af gigantiske følelser og Torosbjergenes vinterkølige vindblæste vidder.

Næste år er der foreløbig planlagt koncert den 13. januar på Gimle i Roskilde, og den 2. april i VEGA.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.