Tv-2 i nye klæder

”To klassikere tilført nyt blod bør ramme nye kanaler”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Kommercielt set havde tv-2 uomtvisteligt deres storhedstid i 80’erne med album som Nutidens unge (84),  Rigtige mænd gider ikke høre mere vrøvl (85), En dejlig torsdag (87), og Nærmest lykkelig (88).

På sidstnævnte album finder man Alt hvad hun ville var at danse, og det nummer har nu her 35 år senere fået sig en mageløs makeover i samarbejde med den talentfulde søster duo Prisma.

Samarbejdet kom i stand ved at tv-2 havde fået lov at uddele Spot Festivals nye pris, ‘Nutidens unge’. En pris som gives til et ungt fremadgribende band, som ikke er bange for at gå nye veje

Tv-2 valgte at pege på Prisma, og i den forbindelse skulle de også spille en koncert sammen og fortolke et af hinanden numre. Prisma er vokset op med tv-2’s musik og havde en særlig forkærlighed for netop Alt hvad hun ville var at danse. Det nummer er nu blevet Prisma-ficeret, og udgivet som en digital single. Her mødes en stærk og sulten ungdommelig energi med den et velkendte underspillede melankoli. A perfect match! – og endnu et bevis på at musik om noget kan skabe kontakt på tværs af tid, sted, og alder. Det her er mere end musik. Det her er mere end en dans. Det her er kort og godt et af årets bedste singleudspil.   

Et flot punktum på et år, hvor begge bands – hver for sig – og ved flere sommerkoncerter sammen – har bevist deres uomtvistelig værdi, som den slags LIVE orkestre, der har deres helt egen lyd, men aldrig er bange for at udfordre den, hinanden eller publikum. Det understregede Prisma f.eks. på årets Roskilde Festival, hvor de leverede et af årets helt store festival højdepunkter! Bandet arbejder på et kommende album, og seneste single All inclusive har da bestemt ikke gjort forventningerne mindre.

I den gode sags tjeneste

Men ellers der er også mere godt nyt at finde på din digitale streamingtjeneste hvis du er til tv-2 i nye klæder.

For siden 80’erne er det jo blevet til yderligere 12 album, der måske ikke på samme måde har sikret sig plads i historiebøgerne, men som alligevel har indeholdt den slags numre, der gør en evergreen.

I sidste måned blev Silas Bjerregaard (Turboweekend, Mantua) kontaktet af radiovært Helle Helle fra P3 med en rørende historie og en bøn. Hendes gode veninde mistede sidste år sin 9-årige datter til kræft, og til bisættelsen spillede de en helt særlig tv-2 sang, som hun efterfølgende drømte om at lave en ny version af, til en ny generation.

Ingen forvandling uden handling. Så Helle Helle fik udover Silas Bjerregaard på vokal fat i Morten HAMPENBERG og Fredensborg Slotskirkes Pigekor, og en klassiker i nye klæder var skabt.

En mildt sagt rørende, smuk, livsbekræftende og drømmende udgave, som ikke kan spilles for tit. For al indtjening fra afspilninger på diverse streamingtjenester går nemlig direkte til Kræftens Bekæmpelse.

Så sæt den på repeat. For den gode sag, for den gode sangs skyld. På alle kanaler.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.