UHØRT formstærk Esben Kronborg

”Den østjyske sanger er på landevejen med nyt lytteværdigt album”

Fotograf: Steen Madsen

Indenfor de sidste 10 år har Esben Kronborg udsendt fire solide og slidstærke album indenfor den sangskriver orienterede pop/rock. Kort fortalt placeret i et lydbillede, der stil- og kvalitetsmæssigt lægger sig lunt i det spor, der igennem mange år har haft folk som Rasmus Walter og Michael Falch, som frontfigurer.

De to første album var på engelsk, og det første delvist indspillet i Nashville, mens de to seneste album har været på dansk. Det seneste ”Midtempo sange og dage uden dig” udkom i april i år, og herfra har især nummeret ”Hjerteknuser” bidt sig godt fast hos DR P5.  

Det er et album, der igen rummer nogle personlige tekster, hvor han ikke bare sætter sig selv i spil, men også på venlig vis forsøger at skubbe lidt til rammerne for samspillet indenfor fællesskabet. Ni velskrevne numre, der kommer godt rundt i alt det, der rimer på følelser, forstand, frustration og forhåbninger.

Her på siden gav vi albummet 5 ud af 6 mulige SIDE 33 skiver, med en afsluttende bemærkning om at indenfor sport og musik går tingene ikke altid efter fortjeneste, men er der en dansk sangskriver, der efterhånden virkelig fortjener et gennembrud, så er det i høj grad ESBEN KRONBORG.

Det gennembrud fik han ikke da han gæstede årets Nashville Nights International Songwriters Festival. Tidlig fredag var han programsat med hans velspillende band, der består af den alllestedsværende Søren Zahle på guitar og rytmegruppen fra Maaneland. De gav en af den slags koncerter, der fortjener alt andet end at blive overhørt. Anført af stærke live udgaver af numre som ”Jeg vil skrive en sang”, ”Silende regn”, ”Stikkende savn”, ”De samme fejl”, og ”Fjenden i mig” – samt afslutningsnummeret med den desværre ret beskrivende ”Lang vej hjem”. For det må være præcis den uforløste følelse Kronborg har haft i sig da han skulle hjemad, efter en overbevisende musikalsk præstation, krydret med en god portion østjysk lune og humor.

Desværre var tiden og stedet åbenbart ikke det rigtige i denne sammenhæng, og det var et UHØRT lavt antal personer, der kunne bevidne, at Esben Kronborg rent faktisk har nok bevismateriale, til at kunne kalde sig en del af toppen af pop-rocken herhjemme.

Men så længe man så mange gode sange med rundt i guitarkassen,  er det med at blive ved med at tro på at det nok skal lykkedes at få flere aktive lyttere med fremover.  

I morgen er Esben Kronborg allerede tilbage i Odense, når han SOLO kl. 15 indtager Musikhuset Dexter til fredagsbar LIVE. En tilsvarende intimkoncert giver han den 21. september hos Vin & Vin i Brædstrup.

Vil du hellerede høre Kronborg i den brandvarme bandkonstellation, så er det med at kigge mod Walthers i Skanderborg den 28. september, Cafe Støj i Århus den 30. september eller i Banehuset i Sommersted, hvor der er koncert den 7. oktober.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.