Uhørt på UHØRT – men stadig hotter than …”

”Er du til SOUL – så tjek navnet DELAYHA DAGGERS”

Fotograf: PRESSEFOTO

Jeg bliver bare aldrig træt af de øjeblikke, hvor hidtil uhørt musik møder min øregang – og rammer direkte ind i sjæl og hjertekule! Sådan havde jeg det da jeg helt tilfældigt støtte på navnet Delayha Daggers. Anledningen var at jeg tilfældigvis så at hun skulle spille på den hyggelige musikbar med det nysgerrige sind – Drop Inn – i centrum af København.

Soul var kodeordet – og præsentationen lød:

Delayha Daggers‘ brager igennem med en powerfuld vokal og sexet lyrik. Man kan mærke et poetisk nærvær, og der er kræset om musikkens detaljer. Man er ikke i tvivl om, at hun er kommet for at skabe et indtryk og sætte sit aftryk. En crisp destorted sound af old school soul, som er forankret i nutidens vibe.”

Store ord tænker jeg og sætter første singlen ”On Your Knees” i gang på Spotify. De tre minutter er så overbevisende, at den kalder på repeat repeat. Sikke et beat, sikke en soul feeling, og what a voice! Det giver lyst til at høre meget mere fra den kant!  

Bag navnet gemmer sig den dansk/irsk/svenske sanger og sangskriver Mariah Stephens, der under det navn i 2016 udgav en EP med tre dansk sprogede sange. Dem er der nu ingen synderlige grunde til at vende tilbage til.

Delayha Daggers universet lyder til at være det rette sted for Mariah Stephens at være i dag. Varm retro-soul med en snert af pop feeling – drevet af nutidig energi, og en modnet vokal.

LIVE bakkes hun på Drop Inn den 25. august op af et drømmehold af musikere fra den rutinerede del af A-kæden af dansk rytmisk musik – Dennis Flacheberg (guitar), Jesper Haugaard (bas), Lars Rahbek (keys) og Kim Thomsen (trommer).

Til koncerten er der i øvrigt opvarmning ved duoen BLY, som kalder sig selv leverandører af dansksproget folkpop, der svæver højt, rører ved gruset, og udfolder sig i alt midt i mellem. De har udsendt tre singler – senest to i 2020, som ganske nænsomt dokumenter, at deres omtale af sig selv ikke bare er tomme ord. Men omvendt så er de singler forhåbentligt også et tegn på at vi endnu ikke har hørt det bedste fra dem endnu.  

Og nu vi er ved det uhørte, så har UHØRT festival nu præsenteret hvem der skal spille på hvilke dage når festivalen for niende gang viser noget af toppen fra den danske upcoming scene i dagene 19.-21. august.

Der er som tidligere nævne ikke noget SOUL at komme efter her, det må du f.eks. på Drop Inn for at finde, men der er nu masser af andre fristelser at hente alle tre dage. Kort sagt er det vel bare at konstatere. Er du opdagelsesrejsende i musik, så har udbuddet og kvaliteten sjældent været større end nu.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.