Ung crooner i smukt samspil med Who Killed Bambi

”Se videopremiere på Victor Aage’s nye single”  

Fotograf: PRESSEFOTO

I januar i år kom en af den slags debutsingler, der vakte berettiget opsigt. Her var en vokal, der umiddelbart kunne og ville mere end gennemsnittet.

Nummeret ”Federico” fra den unge sanger og sangskriver Victor Aage var en storslået og straks fængende moderne old-school pop-jazz ballade based on a true story.

Singlen kom til ham, som en ægte åbenbaring i en sherry-rus hjemme i Århus. Men historien starter et helt andet sted. Siden Victor var ti år gammel, har han optrådt med sine egne sange. Samtidig øvede han sig så intensivt på at blive en ferm jazz-guitarist, at han fik en skade i hånden. Jazzen kom derfor lidt i baggrunden, og frem kom mere poppede og inderlige sangkompositioner.

Da Victor går i 3. g skriver han opgave om den spanske digter Lorca, og bliver samtidig introduceret og inviteret til en stor flamenco-festival i byen Jerez i Spanien. Der tilbringer Victor hele oktober 2022, spiller koncerter i hele byen med sange fra kufferten og nye han finder på undervejs. Han slutter af på den største scene tilsat et stort koreograferet danseshow.

Fra at skrive autografer i Jerez vender han hjem til at lange hotdogs over disken i Tivoli Friheden. Han skriver nye sange hver dag, men ingen af dem føler han er gode nok. Grebet af frustration kommer han en aften i tanke om flamenco-byens mantra: sandheden ligger på bunden af en flaske sherry.

“Jeg drikker ellers ikke rigtig. Så det var en ret desperat beslutning, som kom af at være så bund-frustreret over ikke at være tilfreds med de sange, jeg skrev. Men den aften tømmer jeg altså så en flaske sherry. Ikke noget jeg har tænkt mig at prøve igen”

–  Victor Aage.

Da han vågner næste morgen, finder han en optagelse af ’Federico’, og ikke mindst indgangsnøglen til en ny inspiration. ’Federico’ bliver kort sagt til en fortælling om af finde poisen. For selv med en vokal, der rummer stor teknisk styrke og en imponerende følelsesmæssig rækkevidde, kommer man ikke langt uden holdbare sange.

Og dem har Victor Aage tydeligvis flere af på lager, hvilket han anden single ’Too Gorgeous’, der udkommer digitalt den 15. marts, er et tydeligt bevis på.

En single, der gæstes af tidens nok varmeste og alllestedsværende strygekvartet Who Killed Bambi, der også har optrådt og indspillet med navne som Guldimund, Hvalfugl, Signe Svendsen, Father John Misty, Rod Stewart, Teitur, Steffen Brandt, Fallulah, Katinka, Hjalte Ross, Kellermensch, Lydmor, Kajsa Vala, Caroline Henderson, Ginne Marker og mange andre.

Igen croones der fra et åbent hjerte med varm coolness i en iørefaldende kærlighedssang, der musikalsk får lov at vokse i et univers, hvor der er plads til både de store armbevægelser, tvivl og sårbarhed. En lille lækkerbisken til øregangen er herved serveret som videopremiere. Velbekomme.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.