Unik støttekoncert for Tønder Festival

"29. august går Signe Svendsen, Niels Hausgaard, Rikke Thomsen, Jacob Dinesen og Mallemuk på scenen i Tønder"

Fotograf: Brian Selander

Som tidligere nævnt her på siden er der kommet huller i sikkerhedsnettet under Tønder Festival, der som følge af årets festival aflysning er alvorligt presset økonomisk – uden dog at være aktuelt truet på sin eksistens.

Derfor er det en kærkommen gave at lokale kræfter nu har sørget for en støttekoncert for Tønder Festival. Det bliver en eksklusiv og unik begivenhed, der finder sted lørdag 29. august i Schweizerhalle/Tønder Kulturhus.

Og det bliver med et rent all-star Tønder darlings set-up at støttekoncerten vil blive gennemført. Signe Svendsen, Niels Hausgaard, Rikke Thomsen, Jacob Dinesen og så det lokale folk-band Mallemuk – der netop har udsendt et lovende debutalbum, som vil blive anmeldt her på siden i næste uge – har således alle sagt JA TAK til at stille op.  


En ‘miljøskadet’ frivillig står bag

Idémanden for støttekoncerten Ulrik Tjørnelund Bossen fortæller, at han er blevet “slæbt med” til Tønder Festival, fra han var ganske lille. Han har været scenehjælper i Telt 1 for mere end 15 år siden og har de seneste fire år været leverandør og medleverandør af produktionen på Klubscenen samt til medarbejderfesterne.

“Det har nok medvirket til, at jeg er blevet miljøskadet, og man kan sige, at det har udviklet sig til en arbejdsskade. Jeg har en stærk tilknytning til Tønder Festival, og det er jeg ikke ene om. Opbakningen blandt musikerne har bekræftet, hvilken kolossal støtte der er til festivalen. Ingen tvivl om, at musikerne denne aften vil skabe en aften med et ultimativt sammenkog af Tønder Festival-atmosfæren,” siger han.


Glæde i festivalledelsen

Hos festivalens ledelse er sommerhumøret steget ganske betragteligt. “Vi er meget glade for Ulriks´ fantastiske initiativ. Og vi vil også på forhånd gerne takke musikere og frivillige, der bakker op om arrangementet,” siger Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør for Tønder Festival.

Sangskriver Signe Svendsen har været med på festivalen de sidste mange år og var straks klar til at stille op: “Tønder Festival er den festival i Danmark, hvor jeg føler mig mest hjemme. Publikum er ekstremt lyttende og fokuserede, og de vil rigtig gerne musikken. Det er jo en gave! Der er noget, vi kalder ‘Tønderfamilien’, og det er alle os hoveder, der kommer derned hvert år – mange af os ses kun dér, men vi har en fest og et suverænt fællesskab.”


Billetsalg starter 10. august 2020

Koncerten på Schweizerhalle bliver begrænset til 380 pladser. Koncerten starter kl. 20, og billetter sælges via Tønder Festival Circle. Billetter til støttekoncerten sættes til salg mandag  d. 10. august kl. 10. Billetpris: 500 kr. Køb billetter her: https://tf.dk/praktisk-2/toender-festival-circle/. Man skal være opmærksom på at der skal købes minimum 2 billetter ad gangen på grund af corona-restriktioner (der skal være en tom stol mellem folk).

Mulighed for billet til særlig VIP-begivenhedinkl. musikalsk overraskelse

Tønder Kommune står bag et særligt VIP-arrangement i forbindelse med støttekoncerten. Det finder sted lørdag 29. august kl. 16.00 på Tønder Rådhus. Arrangementet slutter kl. 19:15, hvorefter deltagerne køres i bus ud til Schweizerhalle til aftenens koncert. Her er der reserveret pladser på første parket til VIP-gæsterne.

Borgmester Henrik Frandsen og frue er værter ved arrangementet på Tønder Rådhus. Der vil være eksklusiv ginsmagning ved det lokale destilleri Brinksgaard, buffet fra Café Victoria samt en musikalsk overraskelse.

Pris for VIP-arrangementet: 1250 kr. Der er et begrænset antal VIP-billetter til salg (100 stk. i alt) – og også her gælder det at der som minimum skal købes 2 billetter ad gangen på grund af corona-restriktioner – og de sættes til salg samtidig med de almindelige billetter.


Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.