VÆRINGS MUSIKLYTTERI – afsnit 2, del 2

”SINGLER og enkeltsange, der har været på repeat hos mig i måneden der gik”

Fotograf: Pressefoto - Motiv : MAHSA VAHDAT

I gårsdagens afsnit 2, del 1 fik I mine albumrecommendationer, der naturligvis også indeholder en masse gode sange.

I dag samles op på de bedste enkelt sange og singler fra måneden der gik. I kan høre det hele i streg på min spotify playliste “Trinelise Væring: What I listen to”.

https://open.spotify.com/embed/playlist/0zmoiK7PR65c7hsxZ3jgIQ 

I kan godt regne med, at det jeg omtaler her, ligger øverst på min liste i alle fald indtil mandag, hvor der så nok kommer noget nye udgivelser oven i. Min playliste indeholder til en hver tid 500 sange, jeg er begejstret for. Nye adds ligger i toppen, hvorefter min liste bliver alfabetisk efter kunstner. og noter dig endelig som ”follower” hvis listen pirrer din nysgerrighed. 

Det smager af mere:

”The Captains Daughter pt. 2” – MARTY O’REILLY & THE OLD SOUL ORCHESTRA (Single: 28. Maj) – Skøn blanding af blues folk, roots og grumset herrestemme, deres 2014 Album ”Pray for Rain” er virkelig et lyt værd. Glæder mig til et fuldt album.

Tusind og én nat: Når vi ikke kan komme ud og rejse må vi jo rejse i musikken:

“Ya Qalbi” – MERYEM ABOULOUFA (Album: Meryem, 29. Maj) – Det er godt at høre det smukke arabiske sprog i denne meget moderne iscenesættelse sammen. Jeg tænker Imogene Heaps gamle “Hide & Seek”, nu på arabisk.


“Farewell” – MAHSA VAHDAT (Album: ”Enlighten the Night”- 19. juni) 

Iranske Vahda, bor stadig I Teheran, hvor hun jo som kvinde ikke må optræde, så alle hendes album er lavet i udlandet. Her med norske jazzmusikere. Sproget er persisk.

Til indie-fest

”Upside Down” – MONDO COZMO (Album: New Medizine Shoe 12. juni) – Jeg kan lide den legende og meget kreativ produktion, der er fuld sjove indfald. Det minder mig lidt om Beck, da han var bedst.


”Sympatisk” det lyder måske kedeligt, men det er det ikke:

”Orange & Blue” – SARAH JAROSZ – (Album: World on the String 5. juni) – Jeg ved ikke helt, hvorfor jeg siger, “sympatisk”, for jeg kender hende jo ikke, men det er nok noget med, at hun er så lidt flashy både vokalt og på sin vis også musikalsk, samtidig med at hun er en virkelig god sangskriver og multiinstrumentalist, og det instrumentale er så ekstremt veludført. Med til billedet hører også at det er et album, der fortæller historier, laver portrætter fremfor at handle om Sarah Jarosz selv.


Månedens tekst

“I Contain Multitudes” – BOB DYLAN (Album: Rough and Rowdy Ways, 19. Juni) – Når man selv er lidt gammel i det, synes man at sådan en tekst giver god mening.

Debutant med noget på hjerte:

”Little Light” – PADDY DENNEHY – (Album: Little Light 12. juni) – Irske Paddy Dennehy greb mig om hjerte med hans alt-på-et-bræt vokal. Jeg forestiller mig han har siddet og spillet på en masse irske pups og forsøgt at råbe de øldrikkende gæster op, og konstateret at det, der virkede, var at råbe fra hjertet.

On the avantgarde:

”Selling Candy” – OHMME (Album: Fantasize Your Ghost 5. Juni) –

Avantgardistisk “pop” fra Chicago. Et både imponerende og eksperimenterende og indimellem decideret udfordrende album jeg varmt kan anbefale.

Ind til benet:

“All the Black – Acoustic” – CAT CLYDE–  (Album: Good Bones, 19. Juni) – En stemme og en guitar, har det med at skille  fårene fra bukkene.


Skål!

”Wine, Beer Whiskey” – Little Big Town (Single: 29. Maj) – hvis nogen synes det lyde bekendt, er det dem med mega country/pop hittet Girls Crush…


Nyd nu weekenden og drik nu ik for meget….

jeg har lovet mig selv at jeg skal begrænse mig, så jeg holde benhårdt fast i at 10 sange og ikke mere

Trinelise Væring

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.