Vargas & Lagola gæster Lille Vega

"Svensk succesduo giver deres første danske koncert til november"

Fotograf: PRESSEFOTO

Det er måske ikke det mest opsigtsvækkende bandnavn, denne duo har valgt, men til gengæld er deres musikalske baggrund ganske opsigtsvækkende, ligesom deres musikalsk retningsskift som duoen Vargas & Lagola er det.

Bag de to kunstnernavne finder man sangerne, sangskriverne, og producerne Vincent Pontare og Salem Al Fakir, der er gået fra at være succesrige soloartister til at være mændene bag gedigne internationale succeser med navne som Avicii, Madonna, Swedish House Mafia, Agnes, og Veronica Maggio.

Sammen ville de dog skabe deres eget alternative pop udtryk, og den drøm har de i den grad udlevet som Vargas & Lagola.

To album, og et specielt Records Store Day opsamlingsalbum er det hidtil blevet til, og det nærmer sig det gådefulde at f.eks. hele Danmarks Radio endnu ikke har fået ørerne op for deres stærkt vanedannende og iørefaldende sange, der er som skabt til aktiv lytning. Det er følsomt, det er fængende, det er pop med ekstra pondus. Tjek bare et nummer som “Suddenly” – og se om du på nogen måde kan undgå at vrikke med popøret, alt i mens smilehullerne vokser.

En moderne pop sound blandes med 70’ernes amerikanske soft-rock univers, og ender som lyden af en varm brise ladet med masser af atmosfærisk nysgerrighed. Kort sagt kunne de beskrives som et slags bindeled mellem vores egne Palace Winter, deres landsmænd fra Amason og soft-rock legenderne America (Sister Golden Hair, A Horse With No Name, You Can Do Magic m.fl.)

Vargas & Lagola har valgt at spille med dækkede ansigter og farverige dragter i et forsøg på at give slip på al prestigen. Ikke for at gemme sig, men for at være fri. Den frihed har de blandt andet for nyligt delt ud af på Way Out West festivalen i Göteborg, og med det anmelderroste 2021 album ’MountAlda’ i ryggen er duoen utvivlsomt et af de varmeste navne, på den sprudlende svenske popscene lige nu. Derfor er det helt oplagt at de endelig tager på deres første headliner tour til november.  

Vargas & Lagola spiller i Lille Vega i København den 17. november 2022 kl. 20.00. Billetsalget starter torsdag den 1. september kl. 10.00 via vega.dk, luger.dk og ticketmaster.dk.

Og lad mig så iøvrigt være så fri, at spå, at VEGA koncerten bliver en af årets helt store hjemlige koncertoplevelser, der vil efterlade den slags genlyd, der sikrer dem en velfortjent plads på Roskilde Festival 2023 plakaten.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.