Velkommen ind i The Crazy World of Kurt Baagø – Part 1, Del 3

”Fuck dansk radio, jeg gider knap nok hidse mig op, men stiller ind på BBC”

Fotograf: PRESSEFOTO

Vi er nået til sidste del af denne måneds ”The Crazy World of Kurt Baagø”.

En serie hvor vi med både glæde og stolthed bringer Baagø’s egne ord på hvad der har begejstret ham mest indenfor musikkens verden i måneden der gik forud.

 Serien er en videreførsel af artiklerne ”Redaktionen begejstringsbarometer”, som vi har kørt i vores ”Ekstra Nummer” til medlemmer af ”Fællesskabet Side 33”.

Vi giver derfor her ordet til Kurt Baagø – der her omtaler månedens bedste ”film, dokumentarer og radio”.

Første nedslag er “The Black Godfather” på Netflix. Clarence Avant. Kan ikke huske, jeg var faldet over det navn, indtil jeg fandt dokumentar/portrætfilmen om og med den sorte musik-biznizmand, hvis liv, ligesom vores egen Peter Ingemann (ikke ham fra fjernsynet, ham fra Young Flowers, Røde Mor o.m.a.) består af tal.

“Life is about one thing, numbers, nothing else.

What did Tina Turner say, “What’s love got to do with that?”

Not a fucking thing, man.

That’s why I tell people:

Life begins with a number, it ends with a number.

Love has nothing to do with shit, it’ s all about numbers. Nothing else”

Som Clarence Avant, der var oplært af Louis Armstrongs manager, Joe Glaser siger et sted i The Black Godfather, hvor Avants nære ven Quincy Jones nagler ham i en one-liner, i én sætning:

“You could never get him in the corner”


Og så giver Corona-dagene os jo osse god tid til at høre radio. Udover DR P8 Jazz er jeg ikke bekendt med danske radiokanaler, der kan udvide min musikalske horisont. Os der fx er til blues må jo vente i uger på, at der bliver spillet noget, der lyder af blues, men et Thorbjørn Risager-nummer en sen aften på P4 hver anden uge, det er vist det, så: fuck dansk radio, jeg gider knap nok hidse mig op, men stiller ind på BBC Radio 2 og Radio 6.

Radio 6BBC svarer lidt til DRs P6 Beat, men kommer meget, meget, meget bredere omkring end P6 Beat, der vist (længe siden, jeg har hørt kanalen) mest gør det i indie-rock, hvad” indie” nu ellers dækker over??

For eksempel var det på BBC Radio 6, jeg kort efter den nigerianske trommeslager, Tony Allens død for nylig, hørte et timelangt program med Tony Allen i interview og musik, lige hvad jeg havde brug for – Find det via dette link – https://www.bbc.co.uk/programmes/m00089np

Retfærdigvis, må jeg tilføje at P8 Jazz den anden dag faktisk havde et fint indslag i programmet Jazzoom, hvor to af Hess-brødrene, trommeslageren, Mikkel Hess og pianisten Nikolaj Hess fortalte om deres møde med Tony Allen i en uges Summer Session-jazz på Vallekilde Højskole for nogen år siden.

BBC’s Radio 2 lyder ikke særlig dansk P4-agtig, men har ca. samme målgruppe som vores P4, dem, os, der er blevet så voksne, at P3 forlængst er blevet for drengerøvs-agtigt. Om aftenen skifter BBC Radio 2 musikprofil og har noget så antikveret herhjemme, som genreprogrammer. Jamie Cullum har et hamrende godt jazz-program, tirsdag aften, mandag er der en times blues, der er folk, der er country, og så er der årti-programmer: Sounds of the 60’es, 70’es, 80’es. Jeg har for tiden et flip med Sounds Of the Sixties på Radio 2, hvor DJ`en Tony Blackburn, hver lørdag morgen fra 6-8 spiller tresser-tråd. Tony Blackburn må efterhånden være en ældre mand, da jeg var knægt og ikke orkede Jørgen Mylius og Hans Jørgen Skov på P3, lå jeg med transistor-radioen under dynen om aftenen, når de gamle troede, jeg sov sødt og lyttede Radio Luxemburg, hvor der virkelig var knald på, og Tony Blackburn var én af værterne.

Man risikerer en Cliff Richard “Congratulations” i Blackburns Sound of the Sixties, men så går der lige et par numre, så er der Animals ”House Of The Rising Sun”, Lovin Spoonfuls udødelige ”Summer In The City”, ”Marrakesh Express”, den tidlige Motown-sanger, Marv Johnson og én med Gene Pitney, der får mig til at gå fuldstændig bagover. Gene Pitney var en fuldstændig fantastisk amerikansk tressersanger, der var større i England end i USA, men aldrig slog igennem i Danmark.

Jeg stopper mig selv her og siger, prølliåhørhær, den nyeste af Blackburns Sounds Of The Sixties – f.eks. via dette link – https://www.bbc.co.uk/programmes/m00089np

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.