Velkommen ind i The Crazy World of Kurt Baagø

“Kurt Baagø vil en gang om måneden dele sin musikalske begejstring med Side 33’s læsere”

Fotograf: Maria Fremming

Selvom Kurt Baagø som tidligere meldt ud her i April har valgt at forlade Side 33’s redaktion – og istedet igen lette som den frie fugl, blandt andet via hans opdaterede Facebook side – https://www.facebook.com/KurtBaagoe/ – der har fået det farligt fine navn “Baagø Bhangi Bugalu Beat, mennesker, musik, mig m.m.” , så skulle vi da mene at det er godt at vide hvad filan der nu sker og foregår i The Crazy World of Kurt Baagø. En verden som ikke bare fyldes med Århus historier og lokalt Næver nyt – men med indtryk fra en verden båret af farverig nysgerrighed og kærlighed til musik og mennesker, og alt det der rumsterer ind i mellem.

Det er derfor med stor glæde og stolthed, at vi fremover den første torsdag i måneden vil kunne bringe Kurt Baagø’s egne ord på hvad der har begejstret ham mest indenfor musikkens verden i måneden der gik.  Serien er en videreførsel af artiklerne ”Redaktionen begejstringsbaromenter”, som vi har kørt i vores ”Ekstra Nummer” til medlemmer af ”Fællesskabet Side 33”.

Her på websiden giver vi nu Kurt Baagø plads til at berige alle læsere med information om hvad der har givet udslag på hans eget begejstringsbarometer . Vi har delt det op i tre afsnit – ”Oplevet Live”, ”album og sang nedslag”, samt ”film, serier og radio”.

Første del: ”Oplevet Live” følger her – og vi giver derfor her fra ordet til Kurt Baagø:

”Velkommen Ind I The Crazy World of Kurt Baagø”

The KutiMangoes – World Wide Hangout, Livestream – søndag d. 3. Maj !

Efterhånden et fedt udvalg, vi har af streaming-koncerter, i denne tid, hvor vi ikke må dyrke the real deal ude ved scenerne. Den bedste, én af de allerbedste, jeg har fornøjet mig med hjemme i sofaen, med computeren på skødet og hovedtelefonerne skruet op til max, er det fabelagtige danske afrojazz-ensemble, The KutiMangoes’ live-optræden i The Village-studiet i Vanløse.

For det første spiller Kutimangoerne altid blændende og brillant, men så har de lige den supersympatiske, i min bevidsthed, Danmarks bedste radiovært, Niels Chr. Cederberg fra P8 Jazz med indover som konferencier. Læg mærke til, at Cederberg bare gør det, han skal: præsenterer, lægger over, helt uden at smage eller på nogen måde gøre opmærksom på sig selv. En meget svær disciplin for radio- og andre medieværter.

På toppen, ligeledes, er de videoer, KutiMangoes-spillerne har lavet medinterviews af musikervenner ude i den store verden. Især interviewet medPatrick Kabré fra Burkina Faso (ca. 20 minutter inde) er indsigtsfuld og øre/øjenåbnende. Selvfølgelig giver Corona’en osse bøvl i Burkina Faso og resten af Afrika, men som Kabré siger, er Corona’ en bare én af talrige sygdomme, der plager det fattige kontinent, så musikken er livsvigtig for at holde the good spirits kørende.

Af streamingkoncerterne kan jeg ikke komme uden om Eivør, den magiske sangerinde fra Færøerne, der lørdag efter lørdag kl. 19, nu i snart to måneder, er tonet frem på min computerskærm, live hjemme fra stuen i København med ægtemanden stående på spring ude i køkkenet til at lunte ind og spille klaver og lægge en korstemme sammen med Eivørs lillesøster, Elinborg.

Er der noget, jeg kommer til at savne, når Corona´en er jaget på flugt, og vi har fået en vaccine, så er det Eivørs hjemme-fra-stuen-koncerter om lørdagen. Find koncerter via hendes Facebook : https://www.facebook.com/eivormusic/

Bull & Hjorth, duoen Gorm Bull og Palle Hjorth har indtil nu været hyperaktive med “smugkoncerter” fra Palle Hjorths øvelokale, Svinefryd på Fyn. Jeg har ikke styr på, hvor mange smugkoncerter Bull & Hjorth efterhånden har fået spillet, de er blevet bedre og bedre og på den rette dato, d 9. april gav Bull & Hjorth en bevægende streamingkoncert med besættelsestids-digteren, Morten Nielsens digte, sat i musik af Gorm Bull. Koncerten er at finde på deres Facebook side https://www.facebook.com/BullHjorth/

Og må det være tilladt, nu vi lige var omkring digteren, Morten Nielsen, at nævne forfatteren Jens Blendstrup, der fra sit hjem i Korsør, indtil for nylig har brilleret med oplæsning fra sine bøger, Gud Taler Ud, Laterna Vagina, noveller m.m., men så har Blendstrup osse leget radiorapporter, der er ude at snakke´med danskerne under Corona-krisen. Ubetaleligt, hamrende morsomt, skægt, sjovt, finurligt…og klogt.

I den sidste/seneste Jens Blendstrup-blandt-Corona-danskere, handler det om en mand på Bornholm, der er lykkedes med at komme den frihed, vi alle sådan savner for tiden, på dåse. Der virker så godt, at intervieweren/Blendstrup tilsidst bryder ud i at synge en bevægende udgave af Friheden Flyver, dén Clausen & Petersen skrev til Eva Madsen.

(Og PS: Jens Blendstrup var/er med I den bizarre Frodegruppen 40, hvis fire plader nok kan lånes på biblioteket….når biblioteket om, forhåbentlig ikke så længe, åbner igen.)

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.