”Vi elsker 80’erne” klar med det fulde program

"Festen ser ud til at være sikret!"

Fotograf: Pressefoto

Elsker, elsker ikke, elsker, elsker ikke, elsker ……. Musik fra 80’erne er blevet et begreb – næsten en stilart – som nogle elsker – og andre bare elsker at hade. Men hvem er det lige der definerer hvad og hvem 80’erne var? Fakta er dog, at I folkemunde er det blevet definitionen på den populær musik, som dengang markerede sig på toppen af single hitlisterne.

Der var – ligesom i dag – mange ”one-hit-wonders”, og så nogle kunstnere, som rent faktisk er forsat med at levere ny musik og album siden, men som oftest stadig fastholdes i sin 80’er frostsikrede kasse, bare fordi de ikke har formået at få et hit efterfølgende.     

”Vi elsker 80’erne” er en koncertrække, der som en 1-dags festival præsenterer en stribe navne, som stadig af mange huskes for deres store 80’er hit – og så reelt ikke så meget mere. Således vil hovedparten af publikum med garanti være ret lige glade med hvad disse kunstnere har foretaget sig siden 80’erne. Det er de gamle hit, de vil høre – dem der minder dem om at de har været unge engang, og (måske/måske ikke) bekræfter dem i at de stadig kan feste, som dengang.  

Derfor skal man nok ikke forvente at mange kommer for at høre sange fra ellers hæderlige 2019 album fra Howard Jones, Tony Hadley (fra Spandau Ballet) og Bananarama – eller for den sags skyld fra Jørgen Klubien (fra Danseorkestret) eller Anne Dorte & Maria (fra Tøsedrengene og Ray-Dee-Ohh), der begge udgav virkelig lytteværdige album sidste år.  Det er nostalgi, der er nøgleordet – det er festen – det er fornemmelse og følelsen af 80’erne publikum vil opleve – og den skal de nok få i rigelige mængder fra en ganske robust og bred stamme af gedigne 80’erne navne til de tre koncerter – den 22.05 i Rødovre – den 05.06 i Holstebro og den 14.08 i Odense.

Gennemgående navne til alle koncerter er Howard Jones, ABC, FR David, Secret Service, Anne Dorte & Maria, Klubien og Back to Back – mens Bananarama og Tony Hadley er på programmet i Rødovre og Holstrebro, Johnny Hates Jazz er med i Holstebro og Odense. Spagna supplerer programmet i Holstebro og det samme gør tyske Alphabeat i Odense.    

Ikke mindst ABC, Alphaville og Johnny Hates Jazz kan blive rigtig interessante at opleve. Alphaville har kørt videre stort set siden 80’erne – og har dokumenteret, at de stadig formår, at give medrivende koncerter og nye pop-perler – også selvom det nu kun er forsanger Marian Gold, der er tilbage fra det originale line-up.      

Både ABC og Johnny Hates Jazz gjorde come-back i sidste årti med mere end godkendte album, der fint dokumenterede at de som band sagtens kan have deres berettigelse også i dette nye årtusinde. I 2018 var det 30 år siden Johnny Hates Jazz bragede igennem med deres ”Turn Back the Clock” og det blev markeret med en genudgivelse af debutalbummet med en helt ny-indspillet “unplugged” udgave af albummet som bonus. Og hvilken bonus – det var mildt sagt fremragende – og gav et billede af et modnet band, der i den grad har en omgang gode langtidsholdbare pop-sange at arbejde med, og som i sanger og sangskriver Clark Datshler har et triumfkort af en vokal, der rent faktisk ikke ligger så langt fra det vi kunne kalde George Michael niveuaet.   De er aktuelt ved at færdiggøre deres første album siden 2013. Albummet får titlen ”Wide Awake” og forventes at udkomme i år.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.