Vi udvider vores ”Nordic” og ”Rest of the World” playlister igen

”Fremover vil du kunne finde i alt 333 numre på de to spillelister på Spotify”

Fotograf: PRESSEFOTO

            

Musikken spiller. Festen fortsætter. Begejstringsbarometeret er på overarbejde. Og som en musikalsk bredside for os alle er der ikke andet af gøre end igen at udvide rammerne for vores lister.

Vi præsenterer derfor nu hele 169 forskellige artister på ”Nordic” listen og 164 forskellige artister på ”Rest of the World” listen – mens vi holder os til 133 numre på ”Ro på” – for så meget ned i gear skal vi jo heller ikke! ”Nordic listen” rummer både en masse aktuelle singler – men også udvalgte numre fra album, der er udkommet i år og som ofte rummer meget mere end et enkelt eller to pletskud.


Men bemærk, at playlisterne mest er til almindelig inspiration og primært har det formål , at de forhåbentlig kan vække en nysgerrighed til at høre lidt flere og andre kunstnere end du måske plejer – og vække en lyst til at dykke lidt ned i den enkelte kunstners udgivelse – eller måske ligefrem købe et album i fysisk format hvis du nu R T D.

Hvad angår ugens mange nyheder vil jeg egentligt bare gentage sidste uges konklusion. Denne uges nye tilføjelser har overordnet kun en ting til fælles – og det er kvalitet og så selvfølgelig tilgængelighed. Der er musik i alverdens genre, og i vidt forskellige afskygninger. I alt næsten 11 timers forskelligt musik i en form, der engang ville være blevet kaldt radiovenligt. Men det var før kassetænkning og dataanalyser overtog magten og den selvstændige tilrettelæggelse fra dygtige radioværter og journalister.

Kan du lide vores lister – så marker dig nu endelig som “follower” af listen, så vi sammen kan vise omverdenen, at vi rent faktisk er mange der nyder en bredside af blandet musik. På forhånd tak.

Aktuelle albumkunstnere som The Consolation, Freddy & The Phantoms, Jonas Schou, Keminova Cowboys, Signe Svendsen, Sonja Hald, og Thorbjørn Risager har fået skiftet deres numre ud med nogle andre, der ikke overraskende er mindst lige så gode.

Det samme er sket for singleaktuelle Gry Harrit, Thomas Stenström, S. Vestergaard og Goss – der alle har fået skiftet numre ud med nyt – og så har Juncker sandelig også fået skiftet sin danske version af ”Læg dit hjerte i min hånd” ud med den helt nye – og grænseløst vidunderlige – dansk/tyske version indspillet sammen med Felix Meyer.


Den gamle svenske bluesmester Rolf Wikström har begået hans første nye sang siden 2011- og sammen med den unge Lisa Lystam på sang og mundharmonika har han begået den nok absolut bedste CORONA relaterede sang, denne signatur endnu har lagt ører til – altså lige bortset fra den fra TV-2. Mesterligt. Men sådan er det med det meste fra denne unikke og karakteristiske blues mand fra hinsidan. Også landsmandinden – den hit-stærke sangerinde Laleh har begået en skøn positiv sang, der egentlig ikke er relateret til hele CORONA situationen – men alligevel med sin tekst passer så godt til tiden vi er i, og det vi håber på. En tid hvor det også er på plads at gøre – som norske El Papi har gjort det – med en velkommen hyldest til sygeplejersken, der klarer det hele.  


Leder man efter lyden af det næste sommerhit er der gode bud fra Animaux Anime, Amali, Dan Østerby og Madson – og ellers er det bare at kaste sig nysgerrigt ud i noget af alt det nye, der er tilføjet listen fra thedreams, Butzback, Velvet Volume, Bjergtaget, To Absent Friends, Sebastian Mouritsen, Dennis Ian, J. Tex, Michael Hamilton, Hellbillies, Mo ”El Gringo Starr” Green og Mørkt Stof.Og sidst med ikke mindst er den omtalte single ”Den sidste turist i Europa” fra TV-2 selvfølgelig kommet med. En single med en tekst, der kan måle sig med Benny Andersen og historiens største danske digtere. 10 minutters vedkommende og tankevækkende ord pakket ind i en Leonard Cohen-ish lyd. Det bliver ikke bedre. ÅRETS NUMMER. Der bliver ingen grund til kåringer. Punktum. Det kan umuligt matches. Video var allerede med i The Crazy World of Kurt Baagø part 2, del 1 – men tåler da bestemt en gentagelse på gentagelse.


På ”Ro på” listen er der kommet 13 nyesange med – blandt andet en rørende duet mellem Swamp Dogg & John Prine og en ”Sad Girl Status” fra Liz Brasher, og så er det skæppeskønt at høre Kirstine Birk på dansk med singlen ”Når jeg ser dig igen” – ligesom det er ganske spændende at høre det nye projekt The Cache som Soluna Samey har gang i – og ellers at der også her mere god dansk kvalitet fra Aza Falls, Karen Kousgaard og Annette Odimer og ikke mindst J. Tex – der med sin dobbelt single ”Waiting for a train” indspillet med den alt for tidligt afdøde trommeslager Jens Bo Jones – har ramt et niveau jeg ellers troede man skulle hedde J.J. Cale for at kunne.  Sidst men ikke mindst er der også kommer 18 nye numre med på “Rest of the World” listen – og dem når vi ikke at gennemgå nærmere her – men tjek da f.eks. – nogle ihvertfald for mig helt nye og særdeles spændende bekendtskaber som Rose Cousins, Nadia Reid, Mollie Ralph og Mapach – og ellers er det vel bare at finde luftgutar og frihedskæmperen i en frem, så man kan spille og skråle med i fællessang på en af de helt markante nyheder i ugen der gik – Hr og Fru Santana – med en nyfortolkning af klassikeren “Imagine”.


Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.