VIDEO PREMIERE fra SIDSTE UDKALD

”Reflekterende ord og rodfyldt lydbillede sætter hverdagen i spil – og det bliver man ’Tilfreds’ af”

Fotograf: Pressefoto - Martin Dam Kristensen

Det første jeg hæfter mig ved da pressemeddelelsen om dette nye spændende band tikker ind er bandnavnet. SIDSTE UDKALD. Det pirker til nysgerrigheden. Der må ligge nogle interessante historier bag det valg. Og det gør der heldigvis. Der er noget på spil.

SIDSTE UDKALD er et nyt dansk orkester fra Mols bestående af seks tilflyttende musikanter. Sammen skaber de en musik, som forener dansk sangskrivning og amerikanske genrer som country, blues og folk i en lyd, som de selv omtaler som ‘Mols Roots’.

Alle i bandet er Mols-tilflyttere der har taget springet fra by til land, og er derudover gode venner, naboer og fædre, der har fundet sammen omkring musikken. Det hele tog sin begyndelse i foråret 2019, hvor sanger og sangskriver Snorre Ralund og guitarist Nicolai Pape Mortensen mødtes som fædre i den lokale børnehave og blev enige om at gå til ‘band’ sammen. Et par måneder senere var der fuld besætning, og Snorre havde fundet en hidtil ukendt kilde til inspiration, der altså resulterede i den stribe sange, som vil være at finde på bandets debutalbum “Midt i Ingenting”, der udkommer 20. august.

Et album, der indeholder ti sange, der tog form som et resultat af sanger/sangskriver Snorre Ralunds kamp for at vågne fra ti års dvale – et personligt vidnesbyrd om at rejse sig og handle, før det er for sent. Første smagsprøve var debutsinglen ”Sig farvel” – en intens stemningsfuld folk-roots sag, der i den grad fik præsenteret Snorre Ralund, som en emotionel sanger med masser af personlighed, sjæl, nerve og mørktonet dybde i sin vokal, der er en af den slags, der løfter øjenbryn fra første lyt.

I morgen den 25.06 udgives så bandets anden single, den mere groovy og melodiøse ‘Tilfreds’. Den har fået en billedside med, der viser orkestrets fællesskab om musikken, der samtidig formår at behandle tunge, vigtige emner. Snorre Raulund siger om sangens tema:

”Kan du ikke bare tie stille, tag dig sammen, tag det på dig, og acceptere din situation? Forkælede børn brokker sig, voksne bider det i sig. “Tilfreds” handler om det vi går og bilder hinanden ind, som måske får os igennem hårde tider, men også kan fastholde os i umulige situationer. Hovedpersonen diskuterer med hans omverden om livet virkelig er én lang trist tragedie, eller om der er noget galt, når alting føles galt?”

Videoen er skudt hjemme i “Grotten”, i den gamle staldbygning, hvor Sidste Udkald mødes hver tirsdag, “når ungerne er puttet” og spiller deres musik. Den forsøger at fange orkestrets stemning og fællesskab som kontrast til Snorre Ralund‘s brok og utilfredshed.

“Mols Roots” har foreløbig vist sig som en af de ‘rodfyldninger’, man gerne tager nogle flere af på ‘sidesporet’. Her på SIDE 33 kan vi ihvertfald foreløbig kun erklære os fuldt ud ‘Tilfreds’ med hvad vi hidtil er blevet præsenteret for.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.