VIDEO PREMIERE – Johannes Smed ”Et skridt frem”

”Erfaren og lidt særlig debutant er på rette vej med sin anden single”

Fotograf: PRESSEFOTO

Navnet er Johannes Smed – og som navnet antyder er han håndværker. Helt konkret producer, komponist og lyddesigner. I mange år har han arbejdet med musikteater og andres musik – men nu føler han at tiden inde til at hans egne sange får eget liv.

Første single ”Bølger” udkom den 04.09.19 – og i morgen følger ”Et skridt frem”. Begge forløbere for et debutalbum ”På kanten af det hele”, der er planlagt til udgivelse den 17.01.20 via DME.

Hvert enkelt nummer betragter Johannes Smed som et følsomt filosofisk formeksperiment – og han benytter en legende og undersøgende stil – der ikke nødvendigvis giver de lette svar – eller den mest enkle lytteoplevelse. Han vil nemlig godt byde på noget særligt. Og det er foreløbig lykkedes ganske godt. 

”Et skridt frem” er et lille skævt pop-rocket track med – især på vokalsiden – et tvist af L.O.C For Johannes Smed har en mørk, dyb og dragende stemme, der gør at man lige lytter en ekstra gang.  

Med sangen forsøger sangskriveren at tegne et poetisk billede af den rejse, det har været for ham at flytte sig fra sit indadvendte sangværksted, hvor han i total frihed fra omverdens tendenser og konventioner har undersøgt lyde, tekniker og udtryk, og til at vende det ud imod verden og dele det inderste. Og så handler den også om alle de benspænd livet også giver os alle på livets landevej – og om det basalt set altid er fremad, der er den rigtige retning?

Foreløbig lyder det altså til at Johannes Smed er på rette vej.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.