VIDEO PREMIERE med aktuelt og relevant budskab

”Niels Mosumgaard tager tabubelagt emne op på ny single og kommende EP”

Fotograf: PRESSEFOTO

I selvsamme måned, hvor musikverdenen har mistet to markante personligheder og musikere – Neal Casal og David Berman – fordi de selv valgte livet fra efter at have kæmpet med forskellige psykiske udfordringer er det ekstra stærkt – og ikke mindst rystende relevant, at høre den nye single ”Man er kun et menneske” fra den rutinerede sanger og sangskriver Niels Mosumgaard.

Med singlen håber han at bryde det tabu, der generelt omgærder psykiske lidelser her til lands, trods det faktum at nyere tal viser at op imod hver tiende dansker lider af en form for psykisk sygdom.  Udgangspunktet for singlen og den kommende EP med selvsamme titel er spørgsmålet – ”Hvad stiller man op, når man er vidne til at ens bedste ven er ude i en svær depression og en psykisk deroute, der i værste fald kan ende med det mest utænkelige?”

Niels Mosumgaard var ikke i tvivl, da han sidste år var med til at indlægge sin barndomsven, forfatteren Peter Øvig Knudsen, på den lukkede afdeling. Han måtte handle på den desperate følelse det er at være vidne til at en af ens nære og kære langsomt forsvinder i indre smerte uden for virkelighedens realiteter.

Han uddyber  –

– Mange flere, end vi erkender, har stået i både min og min vens situation, og det er vigtigt at vi taler mere om det her i Danmark. Det er privat, men mange af de svære skridt, der skulle tages, ville måske have været lettere, hvis psykiske lidelser var mindre tabuiserede.

”Man er kun et menneske” sammenfatter på 3 minutter og 42 sekunder den menneskelige uperfekthed og en lettelse over, at man kan komme ud på den anden side med kærligheden og virkeligheden i centrum endnu engang.

Peter Øvig Knudsen supplerer –

– Det er sjældent, man kan udtrykke sin taknemmelighed over, at en ven har reddet ens liv. Jeg ved heller ikke, om det er sandt, men sådan føles det her bagefter: Vi var elleve år, da vi blev bedste venner, og 44 år senere var det Niels Mosumgaard – af mig blot kaldet Mos – som havde handlekraften til i januar 2018 at overtale min kæreste og mine andre nære venner til, at det nu var livsnødvendigt at få mig indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling.

Niels Mosumgaard udsendte senest i 2018 et soloalbum – og har ellers spillet i så forskellige band som Picnic og Sweethearts, ligesom han har bidraget som sangskriver til artister som Bamboo Brothers, Peter Brander, Troels Skovgaard, Kristian Lilholt og Ester Brohus.

Derudover var han i seks år bestyrelsesformand i rettighedsorganisationen KODA samt aktuelt i organisation for sangskrivere, komponister og tekstforfattere DPA (Danske Populær Autorer).

På hans kommende EP er han i øvrigt i selskab af et mere endt solidt musikerhold bestående af André Sørensen, Bas – Henrik Askou, Trommer – Lasse Storgaard, Orgel og keyboards, André Bak, trompet – og Anders Stigsgaard, Trombone.

Studieversionen kan fra i dag høres på alle tilgængelige streaming tjenester – mens den akustiske video version kan lyttes lige her.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.