VIDEO PREMIERE med The Grandfætters

”Det er svært at blive i dårligt humør af”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den klassiske bogserie ”Humørpiller” er udkommet siden 1960, og har den dag i dag et stort publikum. Hvorfor? Vel nok mest af alt fordi den rammer noget, der kan minde om en fællesnævner for tidløs dansk humor. Noget man kan grine af uanset om man bor i Harboøre, Helsingør, Horbelev, Hasle, Haderup, Humle, Hedehusene eller i hovedstaden.   

I dag behøver man ikke støve de gamle bøger af. I stedet kan man se en helt ny video med det festlige og formsikre familieforetagende fra Thyborøn – The Grandfætters, der fornemmes at have fokus på at samle fremfor at sprede vandende.

De udgav den 29. marts deres andet album – der ligesom det første album er selvbetitlet – så ligesom hos Lukas Graham bliver det nok i daglig tale farven på coveret der afgør omtalen. Bandet omtaler da også selv pladen som “den blo” (den blå). Fra den har de nu været så venlige mod travle nysgerrige musiksjæle, at sende en dobbeltsingle på gaden med det vi i vores anmeldelse her på siden fremhævede, som albummets to stærkeste numre – ”Dårligt humør” og ”På vej” (med Johnny Madsen).

Det er nummeret ”Dårligt humør”, der har fået en smuk billedside i naturlige omgivelser. Et nummer, der glimrer ved sin iørefaldende grundglæde – og det handler da også om at nyde musik og gode venner.

Videoen er optaget ved Vesterhavet i Thyborøn – og med et vaskeægte Hornung Møller flygel fra 1929. Flyglet tilhører guitarist Christian Toft Bro, der også har skrevet “Dårligt Humør” og lige pt. har han lånt det ud til et spillested.  

– Egentlig skulle vi bare aflevere det på vejen mod Thyborøn – men Anders mente godt, vi kunne slæbe det med op til vandet. Så det gjorde vi så, fortæller Christian. 

Typisk The Grandfætters – de sidder ikke og venter på at tingene sker – de handler – også med humørpiller – nu bare i musikform.

Vil man høre dem LIVE ser deres aktuelle spilleplan således ud :

2 maj – Laugesens Have, Videbæk

26 maj – Sommersang i Mariehaven, Ansager

1 juni – Skaldyrsfestival, Nykøbing Mors

1 juni – Sommerdage, Sevel

6 juni – Haze over Haarum, Harboøre

7 juni – Byfest, Tim

21 juni – Streetfood Festival, Holstebro

23 juni – Karup Å marked, Karup

23 juni – Sankt Hans fest, Kolt

5 juli – Skagen Festival

3 august – Fiskedag, Thyborøn

11 august – Sommersang i Mariehaven, Ansager

17 august – Søfestival, Lemvig

30 august – Mariefestival, Ansager

18 september – Møltrup optagelseshjem, Vildbjerg

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.